Het wijndomein is de gerealiseerde droom van Jan Six, zoon van Jean-Pierre Six, die opgroeide tussen de wijnstokken op de Monteberg. Symbolisch plantte hij het wijndomein aan in 2021, 25 jaar nadat zijn vader de eerste stokken in de grond stak. Wijngoed Monteberg is hiermee dé pionier van de West-Vlaamse wijnbouw.

Jan en Stefanie kozen ervoor om 1.310 stokken aan te planten met chardonnay: één van de typische champagnedruiven. Een beslissing die weergalmt in de oren van een wijnliefhebber. De specifiek aangeplante chardonnay is een druif die vroeg afrijpt en zeer geschikt is voor het Belgische klimaat.

Van snoeien tot oogsten: werken in de wijngaard doen ze volledig zelf. De transformatie van druif tot (mousserende) wijn gebeurt op een professionele wijze op Wijngoed Monteberg. Wie mousserende wijn, champagne of cava zegt, denkt direct aan bubbels. Het was dan ook geen toeval dat Jan en Stefanie dachten aan Sefa Bubbels – de opperheks van de Beselaarse heksen – die hier iets verderop in het Reutelbos woonde. Sefa prijkt dan ook trots op het wijnetiket.

Tegenover de wijngaard vind je de perfecte plek om je kennis over wijnbouw bij te spijkeren: Wijnresto Merlijn. Deze locatie biedt de ideale setting om tussen de wijnranken te genieten van het eindproduct. Laat je intussen verrassen door een kwalitatieve toelichting van wijnsommelier Carine.

Tip: Volg de Facebookpagina van ‘Domein de Reutelvallei’ en blijf op de hoogte van belangrijke updates, waaronder het moment van de oogst.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.850216027377
Breedtegraad: 3.0047846904907

0032 (0)494 47 32 65
[email protected]

Faciliteiten

  In de buurt

  Vredesbos Geschatte afstand: 0.86 Km
  Buttes New British Cemetery Geschatte afstand: 1.09 Km
  Lowie’s Magische Heksenpad Geschatte afstand: 1.12 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png