Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen
Mountainbike

Mountainbikeroute Gustave Bourgois

De Mountainbikeroute Gustave Bourgois bestaat uit 3 lussen, die samen goed zijn voor 40 km. De route sluit aan op MTB Ieper. De route start aan de sporthal te Beselare. Gustave Bourgois De naam verwijst naar Gustave Bourgois, een man die een grote voorliefde had voor het sportgebeuren in Zonnebeke. Gustave?

Lees meer
Fietsen

Tabaksfietsroute

De bewegwijzerde Tabaksfietsroute start aan het Nationaal Tabaksmuseum en voert je door de tabakstreek rond Wervik en Zonnebeke. Tabaksaanplantingen kleuren er het landschap. De route doet het provinciedomein De Palingbeek, het Polygoonbos en de Gasthuisbossen aan. Praktische info Omschrijving: Nationaal Tabaksmuseum, Wervik, Zonnebeke, De Palingbeek, het Polygoonbos, Gasthuisbossen Start: Nationaal?

Lees meer

Locaties om een fiets te huren

Zonnebeke is een ideaal startpunt om de regio te verkennen met de fiets. Geen fiets bij? Huur een fiets via de volgende partners: Verhuurder Straat Gemeente Contact Rijwielen Tillo Martin Ommegang Zuid 1 8840 Westrozebeke +32 (0)51 78 04 90 Fietsverhuur Camping Jeugdstation Bolwerkstraat 1 8900 Ieper +32 (0)57 21?

Lees meer

The Legacy fietsroute

De fietsroute laat je kennis maken met het monumentale erfgoed van de Slag bij Passendale. De route start aan de dienst voor toerisme in Zonnebeke. Ze doorkruist het glooiend landschap en voert je langs verschillende WOI en niet WOI-sites: Tyne Cot Cemetery, Crest Farm, het heksendorp Beselare ... Begin alvast?

Lees meer

Polygoonbos (Polygon Wood)

Het Polygoonbos (Doelbos) ligt op de Midden-West-Vlaamse heuvelrug. Het is er paradijs voor mens en dier. De kinderen kunnen er ravotten op de speelzone. Je kan er heerlijk wandelen langs de mooie dreven. Het bos herbergt zelfs een stuk heide, waar schapen weelderig grazen. Dit bos is ook de place-to-be om?

Lees meer
Fietsen

Vredes(fiets)route

Het hoofdthema van deze bewegwijzerde fietsroute is de Eerste Wereldoorlog. Vertrekkend vanop de Grote Markt van Ieper leidt de route eerst naar het Provinciaal Domein de Palingbeek, Hill 60 en Hill 62. Vervolgens passeert het onze gemeente met onder meer een stop op Tyne Cot Cemetery. Verderop gaat het naar?

Lees meer

Pionier fietsroute

De regio ten zuidoosten van de beruchte Ieperboog, de Ypres Salient uit de Eerste Wereldoorlog, bleef vanaf de Eerste slag bij Ieper in 1914 in Duitse handen. Na de Tweede Slag bij Ieper, in 1915, gingen de Duitsers in de Westhoek en Noord-Frankrijk over tot de bouw van versterkte linies?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png