Verfijn jouw zoekopdracht

Filters
Algemeen
Type
Locatie
Faciliteiten
Kenniscentrum Zonnebeke

Kenniscentrum Zonnebeke

Het kenniscentrum is gehuisvest in de voormalige pastorie van Zonnebeke, een modernistisch gebouw van Huib Hoste. Het is een plek waar onderzoekers, studenten en nieuwsgierigen terecht kunnen met hun vragen over het oorlogsverleden en -erfgoed van de streek. Collectie van het Kenniscentrum Het kenniscentrum omvat twee grote collecties die het?

Lees meer
Oude Kaasmakerij Passendale

De Oude Kaasmakerij

Ontdek kaas op diverse manieren Ergens in de Vlaamse velden vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum. De Oude Kaasmakerij is een prachtig stukje erfgoed waar de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende en interactieve manier opnieuw tot leven gebracht wordt. Een bezoek aan Sint-Jozef leert je?

Lees meer
Passchendaele Museum Zonnebeke

Passchendaele Museum

Het Passchendaele Museum brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog. In het museum wordt vooral de Slag bij Passendale uitgelicht. De Slag bij Passendale uit 1917 staat bekend als een van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. Er vielen bijna 600.000 slachtoffers?

Lees meer
Kerktoren Zonnebeke Uitkijkpunt Jan D'Hondt - Ateljé D

Kerktoren Zonnebeke

Getekend landschap De Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Zonnebeke is de eerste modernistische kerk die in België werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog. De kerk werd ontworpen door de bekende Brugse architect Huib Hoste. Om de toren met het panoramische uitzicht toegankelijk te maken, werkt Zonnebeke samen met het project Horizon 2025?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png