Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen
Uitrusting soldaat in de klas Zonnebeke

Soldaat in de klas

Ooit al eens een soldaat of verpleegster uit de Eerste Wereldoorlog ontmoet? Waarschijnlijk niet! Met ‘soldaat in de klas’ krijgen leerlingen die kans. Een speciaal opgeleide verteller komt gepakt en gezakt in uniform naar jouw klas. Op een interactieve manier vertelt de soldaat of verpleegster over het leven tijdens WO?

Lees meer
Oude Kaasmakerij Passendale

De Oude Kaasmakerij

Ontdek kaas op diverse manieren Ergens in de Vlaamse velden vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum. De Oude Kaasmakerij is een prachtig stukje erfgoed waar de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende en interactieve manier opnieuw tot leven gebracht wordt. Een bezoek aan Sint-Jozef leert je?

Lees meer
Augustijnenabdij

Augustijnenabdij en Benedictinessenabdij

Augustijnenabdij te Zonnebeke De Augustijnenabdij is een verdwenen abdij die in 1072 werd gebouwd en tijdens de Franse Revolutie werd afgebroken. Het was een grote abdij van de Reguliere Kanunniken van de Orde van St.‑Augustinus. Zij waren geestelijken die samenleefden in een klooster en handelden volgens de ‘Regel van Augustinus’. Via?

Lees meer
Wandelen in Zonnebeke

Zonnebeke Herrijst - Verhalen voor onderweg

Ontdek hoe Zonnebeke, met enkele architectonische pareltjes, uit het puin herrees en hoe de bewoners van hun huis opnieuw een thuis maakten. Leer de verhalen kennen van de mooiste historische gebouwen en plekken. Verhalen voor onderweg 'Verhalen voor onderweg' is een reeks wandelgidsjes met verschillende themawandelingen, telkens tussen 4 en?

Lees meer
Vredesmonument

Vredesbos

Het Vredesbos Polygon Wood is meer dan een bos. Het is een plek die ons herinnert aan de gruwelijke gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog. De 519 hoogstammen in het bos herdenken elk een gekende, gesneuvelde militair die op een van de twee begraafplaatsen van het Polygoonbos zijn laatste rustplaats vond.?

Lees meer
Op stap met een gids

Op stap met een gids

Zonnebeke is een gevarieerde gemeente met veel tradities en een rijke geschiedenis. Als bezoeker kan je onder begeleiding van een ervaren gids kennismaken met alles wat Zonnebeke te bieden heeft. Laat je onderdompelen in ons rijk erfgoed en ontdek onze prachtige gemeente. De Dienst voor Toerisme Zonnebeke en het Passchendaele?

Lees meer
Plattegrond Passchendaele Memorial Gardens

Passchendaele Memorial Gardens

Onderdeel van het masterplan 'Legacy of Paschendaele' is het project Passchendaele Memorial Gardens. Het project herenigt de twee kasteelparken die sinds 1960 gescheiden waren. Rond het pittoreske landhuis uit 1933 werd het landschapspark in juni 2013 heraangelegd. Landschap, recreatie en educatie vormen de leidraad van het ontwerp. Herinneringstuinen in klaproosvorm?

Lees meer
Wandelen in Beselare

Beselare Heksendorp - verhalen voor onderweg

Met de wandelroute “Beselare Heksendorp” wandel je door het behekste Beselare en zie je alle hotspots van het dorp. Een combinatie van folklore, architectuur en hekserij geeft je een goed beeld van het belang van de heksen in Beselare. Toerisme Zonnebeke heeft ook nog een andere wandelroute uitgestippeld waarbij de?

Lees meer
Geluveld

Geluveld wandellus

Geniet tijdens de Geluveld wandellus van weidse landschappen en prachtige panorama’s op de Leievallei en de Grensstreek. Onderweg duik je in de geschiedenis van dit dorpje, dat van groot belang was voor de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Geluveld lag namelijk vlak op de Menenstraat. Het was de directe verbinding?

Lees meer
Foto bij Gheluveld Chateau na oorlog

Gheluvelt Chateau

Het kasteel van Geluveld, of Gheluvelt Chateau, werd gebouwd rond 1745 en stond in een park van ongeveer 6 hectaren. Van 1737 tot 1965 werd het chateau bewoond door de adellijke familie Keingiaert. De naam Keingiaert verwijst naar een eeuwenoude vooraanstaande familie uit het nabijgelegen Ieper. Voor de oorlog bezat?

Lees meer
Polderhoekpark

Polderhoek Chateau: het verdwenen kasteel

Bloemenkasteel De Polderhoek is momenteel een vergeten stukje land vlakbij de autosnelweg A19, naast het Heksenmonument. Het is haast ondenkbaar, maar tijdens de oorlog lag er in de vallei van Polderhoek een prachtig park. Midden in het park stond het zuidelijke Polderhoekkasteel. Het Polderhoekkasteel, in de volksmond het “Bloemenkasteel”, was?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png