Dat het woord ‘altinus’ niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, is geen verrassing. De naam van de wijngaard en de achterliggende vzw is afgeleid van het West-Vlaamse ‘alle tien vor us’, wat betekent ‘alle tien voor ons’. Hiermee verwijst Altinus naar de tien bestuursleden van de vereniging. Samen met een dertigtal vrijwilligers zorgen zij voor de wintersnoei, het onderhoud, de oogst en het wijnmakingsproces.

Altinus streeft naar een zo ecologisch mogelijke werkwijze. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld geen herbiciden en pesticiden om onkruid en ongedierte te bestrijden. In plaats daarvan kiest de vereniging bewust voor sterke wijnstokken met een hoge resistentie. Enkel wanneer het nodig is, doen ze in beperkte mate beroep op fungiciden om schimmels tegen te gaan.

De Solarisdruif rijpt eerder af dan de Johanniterdruif en heeft van nature minder zuren en een hoger suikergehalte. In zomers met minder goed weer kan de Solaris gebruikt worden om de hogere zuurtegraad en het lagere suikergehalte van de Johanniter te compenseren in een blend van beide druiven. Allebei de druiven hebben een verwantschap met de Riesling en de Pinot Gris.

Tip: Wil jij ook eens proeven van heerlijke Altinus-wijn? Neem dan contact op voor een inspirerende rondleiding. Schrijf je bovendien in op de nieuwsbrief: zo ben jij als eerste op de hoogte van de nieuwste wijnen.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.841357474049
Breedtegraad: 3.0222930386231

0032 (0)497 42 16 47
[email protected]
www.wijngaardaltinus.be

Faciliteiten

  In de buurt

  Mountainbikeroute Gustave Bourgois Geschatte afstand: 0.74 Km
  Beselare Heksendorp – verhalen voor onderweg Geschatte afstand: 0.74 Km
  Heksentraditie Geschatte afstand: 0.74 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png