Het Vredesbos Polygon Wood is meer dan een bos. Het is een plek die ons herinnert aan de gruwelijke gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog. De 519 hoogstammen in het bos herdenken elk een gekende, gesneuvelde militair die op een van de twee begraafplaatsen van het Polygoonbos zijn laatste rustplaats vond.

De militairen

Met behulp van de databank “Passchendaele Archives” wil het Passchendaele Museum een gezicht geven aan en het verhaal vertellen van hen die sneuvelden tijdens de Slag om Passendale.

Als je de militairen wilt terugvinden die in het Vredesbos herdenkt worden, kijk dan op de website van Passchendaele Archives en geef bij “Trefwoorden” de term “Vredesbos” in.

De roos

Het Vredesmonument draagt de boodschap uit dat vrede oorlog overwint. Dit wordt gesymboliseerd door de roos die het prikkeldraad – vervaardigd uit 1.918 meter bandstaal – zal overgroeien en verzachten. Een directe verwijzing van het aantal graven op de begraafplaatsen Buttes New British en Polygon Wood Cemetery.

Herdenkingsbomen

De 5 herdenkingsbomen rond dit monument verwijzen naar de betrokken landen: Australië, Canada, Duitsland, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Deze 5 herdenkingsbomen werden tijdens de inhuldiging geplant door vertegenwoordigers van die betrokken landen.

Bereikbaarheid

Vlak bij het Vredesbos is er een parking, aan de rand van het Polygoonbos. Deze parking ligt aan de straat “Lange Dreef”, dicht bij Polygon Wood Cemetery.

Het Vredesbos wordt aangeduid op verschillende informatieborden in de buurt. Om het bos in te gaan, moet je eerst door het Polygoonbos. Je kan ook de bewegwijzerde Legacy wandelroute “Polygon Wood” volgen, die ook start vanaf de parking aan de Lange Dreef.

Praktische info

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.8509831
Breedtegraad: 2.9925369

T: 0032 (0)51 77 04 41

Faciliteiten

  • Zonnebeke
  • Monumenten
  • Bewegen
  • WOI

In de buurt

Nonnebossen wandelroute Geschatte afstand: 1.00 Km
Geluveld wandelroute Geschatte afstand: 1.91 Km
Avonturenpad Geschatte afstand: 2.19 Km
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png