Groot-Zonnebeke is door de jaren heel met heel wat gemeenten verbroederd:

Eperlecques

(Frankrijk)

Gekend om de gigantische bunkerconstructie voor de aanmaak en lancering van V1-raketten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verbroedering met Zonnebeke dateert uit 1979.
Waimakariri

(Nieuw-Zeeland)

Vanuit een gemeenschappelijke geschiedenis tijdens Wereldoorlog I. Tijdens de Slag bij Passendale (1917) sneuvelden meer dan honderd inwoners van Waimakariri. De verbroedering dateert uit 2007.
Marrickville

(New South Wales, Australië)

Vanuit een gemeenschappelijke geschiedenis tijdens Wereldoorlog I. Tijdens de Slag bij Passendale (1917) sneuvelden 117 inwoners uit het Marrickville Local Government Area. De verbroedering dateert uit 2007.
Esslingen

(Duitsland)

Vanuit een historische band tijdens de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen waar het 246ste Reserve Infanterie-Regiment nauw bij betrokken was. In Esslingen werd dan ook na de Eerste Wereldoorlog een legerkazerne opgericht, die de naam Becelaere droeg.
Vielsalm

(België)

Vanuit een gemeenschappelijke “heksentraditie”: Vielsalm heeft zijn Macralles de Val du Salm en die worden jaarlijks gevierd op een heksensabbat (20 en 21 juli). De verbroedering werd officieel in 2008.
Wicko

(Polen)

In 2013 verbroederde Zonnebeke met Wicko en dit in het kader van de heksenstraditie. Door te verbroederen willen ze het immaterieel erfgoed van de heksenwereld bewaren en levend houden.

Adresgegevens


8980 Zonnebeke
België

T: 0032 (0)51 77 04 41

Faciliteiten

  • Zonnebeke
  • Wandelen
  • Bewegen

In de buurt

Locaties om een fiets te huren Geschatte afstand: 0.00 Km
Sculptuur Johan Lievens Geschatte afstand: 0.01 Km
Monument Français 1914-15 Geschatte afstand: 0.10 Km
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png