In 2000 krijgt de eerste versie van de Magische Kruidentuin vorm. De uitwerking en het idee zijn van Gaby Van Nieuwenhuyse, een inwoner van Beselare die een opleiding tot herboriste volgt. Met de steun van Zonnebeke wordt de eerste tuin gerealiseerd.

De hernieuwde kruidentuin opent in 2023. Het idee van Gaby dient verder als inspiratie voor het concept. De kruiden staan niet langer in de blote aarde, maar in een mooie kruidenbak. Dit vergemakkelijkt het onderhoud. De planten zijn gegroepeerd op basis van hun specifieke werking, gelinkt aan de windrichtingen.

In het noorden floreren de magische kruiden. In het oosten groeien de heilige planten en beschermers. Ze hebben een positieve werking op het lichaam en worden vaak gebruikt in thee, siropen en zalven. Het zuiden herbergt de schadelijke of giftige kruiden, ook wel bekend als duivelse of heksenkruiden. Let wel, zwaar giftige kruiden zijn hier niet te vinden. Wel staat er een rij van Drie Rode Bloeiers die samen een magische beschermlijn vormen. Het westen symboliseert water.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.84848965498
Breedtegraad: 3.0260053756714


Faciliteiten

  In de buurt

  De Heksen van Beselare Geschatte afstand: 0.01 Km
  Sint-Martinuskerk in Beselare Geschatte afstand: 0.07 Km
  Folkore wandelroute Geschatte afstand: 0.11 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png