Dirk Syx is de spilfiguur en drijvende kracht achter de oprichting van het wijndomein. Na een succesvolle carrière in de IT-sector, voelde Dirk de drang om terug te keren naar zijn roots als landbouwzoon. Een beslissing die niet alleen voor meer rust, maar ook voor een gezonde dosis buitenlucht zorgt.

Een jarenlange voorliefde voor wijn zorgt ervoor dat hij deze zelf wil verbouwen. Dankzij het opwarmende klimaat kan hij deze droom verwezenlijken in Zonnebeke – het dorp waar hij opgroeide.

Begin 2023 bevat het wijndomein 60.000 druivelaars die in totaal maar liefst 28 wijnen opleveren. Hij verbouwt deze samen met zijn schoonzoon Filip en een team aan gepensioneerde medewerkers. Het is een inclusief verhaal waarin elke stap van het proces met zorg en liefde wordt uitgevoerd.

Zin om te genieten van een heerlijk glas wijn? Kom dan proeven op het sfeervolle wijnterras van de hoeve.

Verweven met de geschiedenis

Den Nachtegael benadrukt het belang van haar ligging in Zonnebeke en grijpt in haar wijnen terug naar de geschiedenis. Hoewel Zonnebeke al in het stenen tijdperk bewoond werd, is de eerste vermelding pas terug te vinden in 1072 onder de naam ‘Sinnebec’.

In die tijd vervult de abdij van Zonnebeke een essentiële rol in de ontwikkeling van de gemeente. Ze biedt werk, geloof, kennisverspreiding en bezit bovendien een groot deel van de gemeente. De kerk zorgt voor de verspreiding van wijnbouw tijdens de middeleeuwen, die nodig is voor haar rituelen.

Den Nachtegael vernoemt haar wijnen naar de abten en nonnen die de abdij bevolkten. Op elk etiket prijkt een gepersonaliseerde nachtegaal met kleren uit die periode.

Tip: Breng gratis een bezoek aan de voorstelling van de abdij in de kerktoren van Zonnebeke.

Adresgegevens

Langemarkstraat 132
8980 Zonnebeke
België

0032 (0)475 41 01 88
[email protected]
https://www.den-nachtegael.be/nl

Faciliteiten

  In de buurt

  De Stroroute Geschatte afstand: 0.99 Km
  De Zonne wijzer Geschatte afstand: 1.14 Km
  New Zealand Forces Memorial Geschatte afstand: 1.15 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png