Vandaag de dag getuigen verschillende oorlogsoverblijfselen aan het oorlogsgeweld. Deze relicten bleven onaangeroerd tijdens de wederopbouw. Bunkers, kraters en een enorme hoeveelheid archeologische sporen houden zich net onder het aardoppervlak verborgen.

Talrijke begraafplaatsen en monumenten herinneren ons aan de hoge menselijke tol van de vier jaar durende oorlog. Maar ook minder opvallende elementen maken deel uit van de Eerste Wereldoorlog. Denk maar aan een bosje, haag, beekvallei of glooiing. Vrijwel elke plek in de regio kan het verhaal van één van de vele slachtoffers vertellen. Het landschap zelf is de laatste getuige. Zo herinnert de vallei van de Ravebeek, die voor je ligt, aan de meest zwarte dag van de Nieuw-Zeelandse troepen.

Op Tyne Cot Cemetery staan nog steeds bunkers die ooit onderdeel waren van de Flandern-I Linie. De begraafplaats werd gevormd rond de centrale bunker die tijdens de oorlog diende als veldhospitaal. De bunker is nu omgevormd tot een monument met het ‘Cross of Sacrifice’.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.88781205943
Breedtegraad: 3.0017490767385


Faciliteiten

  In de buurt

  Canadian Road to Passchendaele Geschatte afstand: 0.06 Km
  Go-carts: Casa D&N Geschatte afstand: 0.22 Km
  3rd Australian Division Memorial Geschatte afstand: 0.24 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png