Rode Zonnehoed

De Rode Zonnehoed komt zo’n 120 cm hoog en bloeit in juli en augustus. Ze gedijt goed op een vochthoudende, voedselrijke, zand en kleigrond. De vrucht is een nootje.

Voornamelijk de bloem en de wortel van de plant werden in de geneeskunde gebruikt. Deze bevatten veel interessante stoffen die ingezet worden om het immuunsysteem te versterken. Dit heeft een positieve werking die ingezet wordt om luchtweginfecties te genezen. Zo helpt dit in de genezing van griep, verkoudheid en infecties aan de bovenste luchtwegen. Ook wordt ze toegepast om wonden en huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis te behandelen.

De plant heeft een uiterst robuuste verschijningsvorm die symbolisch gebruikt worden om bezweringen en rituelen extra kracht te geven. Zo groeit ze vrij hoog uit en staat ze zelfstandig haar mannetje. De bloemen stralen kracht uit en worden gekenmerkt door harde, stekelige schubben in de zaadhoofdjes. Dit gecombineerd met het feit dat ze bestand is tegen droogte, volle zon en stevige vrieskou.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.848530298362
Breedtegraad: 3.025941002655


Faciliteiten

  In de buurt

  De Heksen van Beselare Geschatte afstand: 0.01 Km
  Sint-Martinuskerk in Beselare Geschatte afstand: 0.07 Km
  Beselare Heksendorp – verhalen voor onderweg Geschatte afstand: 0.11 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png