Verfijn jouw zoekopdracht

Filters
Algemeen
Type
Locatie
Faciliteiten
Architect Huib Hoste

Huib Hoste

Architect Huib Hoste (1881-1957) kan in België gezien worden als een pionier van het modernisme. Hij werd geboren in Brugge als Hubert Leon Bruno Jean Marie Hoste. Hij groeide er op in een traditioneel Franstalig en streng katholiek milieu. Neogotiek en eclecticisme kenmerkten zijn vormingsjaren. Hoste raakte echter in de?

Lees meer
Zij die niet terugkeerden wandelpad

Zij die niet terugkeerden

Wandelroute WO1 De gemeente Zonnebeke realiseerde een wandelpad en herdenkingsbos voor ‘Zij die niet terugkeerden’. Het wandelpad in de Zonnebeekvallei is het sluitstuk van het ‘The Legacy of Passchendaele’ project. Herdenkingsbomen De Eerste Wereldoorlog eiste een hoge menselijke tol. Zonnebeke telde 217 gesneuvelden die geboren waren in een van de?

Lees meer
Uitrusting soldaat in de klas Zonnebeke

Soldaat in de klas

Ooit al eens een soldaat of verpleegster uit de Eerste Wereldoorlog ontmoet? Waarschijnlijk niet! Met ‘soldaat in de klas’ krijgen leerlingen die kans. Een speciaal opgeleide verteller komt gepakt en gezakt in uniform naar jouw klas. Op een interactieve manier vertelt de soldaat of verpleegster over het leven tijdens WO?

Lees meer
Kerk

Sint-Margarethakerk in Geluveld

Ook de kerk in Geluveld werd verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog. De kerkfabriek stelt modernistisch architect Huib Hoste in 1920 aan voor de bouw van de kerk van Geluveld. Na een briefwisseling met steeds negatievere toon tussen pastoor Delrue en de bouwmeester en herhaaldelijke aanpassingen, wordt de benoeming van Hoste?

Lees meer
Oude Kaasmakerij Passendale

De Oude Kaasmakerij

Ontdek kaas op diverse manieren Ergens in de Vlaamse velden vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum. De Oude Kaasmakerij is een prachtig stukje erfgoed waar de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende en interactieve manier opnieuw tot leven gebracht wordt. Een bezoek aan Sint-Jozef leert je?

Lees meer
Kerk

66th E.L. Division Memorial Window

Dit prachtige brandraam werd ingehuldigd op 13 oktober 1928 en is terug te vinden in de Sint-Audomaruskerk in Passendale. Het midden stelt St.-Joris voor, met erboven het wapenschild van Lancaster en eronder de wapenschilden van de steden Manchester en Salford. Langs de beide zijden van het brandvenster zijn er 'Coats?

Lees meer
Wandelen in Zonnebeke

Zonnebeke Herrijst - Verhalen voor onderweg

Ontdek hoe Zonnebeke, met enkele architectonische pareltjes, uit het puin herrees en hoe de bewoners van hun huis opnieuw een thuis maakten. Leer de verhalen kennen van de mooiste historische gebouwen en plekken. Verhalen voor onderweg 'Verhalen voor onderweg' is een reeks wandelgidsjes met verschillende themawandelingen, telkens tussen 4 en?

Lees meer
Wandelen in Beselare

Beselare Heksendorp - verhalen voor onderweg

Met de wandelroute “Beselare Heksendorp” wandel je door het behekste Beselare en zie je alle hotspots van het dorp. Een combinatie van folklore, architectuur en hekserij geeft je een goed beeld van het belang van de heksen in Beselare. Toerisme Zonnebeke heeft ook nog een andere wandelroute uitgestippeld waarbij de?

Lees meer
Augustijnenabdij

Augustijnenabdij en Benedictinessenabdij

Augustijnenabdij te Zonnebeke De Augustijnenabdij is een verdwenen abdij die in 1072 werd gebouwd en tijdens de Franse Revolutie werd afgebroken. Het was een grote abdij van de Reguliere Kanunniken van de Orde van St.‑Augustinus. Zij waren geestelijken die samenleefden in een klooster en handelden volgens de ‘Regel van Augustinus’. Via?

Lees meer
De Legacy Fietsroute en Stroroute

De Stroroute

De Stroroute is een 10 km lange wandel- of fietsroute die loopt langs de oude spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper. ‘The Road to Passchendaele’ verbindt het Passchendaele Museum met Tyne Cot Cemetery. Lijn 64 werd frequent gebruikt voor het vervoer van bieten en stro en kreeg algauw de bijnaam,?

Lees meer
Kerk

Sint-Audomaruskerk, Passendale

De oorspronkelijke romaanse kerk dateert uit de 11de-12de eeuw. Deze oude kerk wordt in 1904 vervangen door een neoromaans gebouw waarbij het vroegere koor wordt geïntegreerd als zijkoor. Een deel van de oorspronkelijke ijzerzandstenen blijft daardoor bewaard. Tijdens de Eerste Wereldoorlog wordt het gebouw volledig verwoest, maar de eeuwenoude ijzerzandstenen?

Lees meer
Kerk

Sint-Bartholomeuskerk in Zandvoorde

Vernield door de Eerste Wereldoorlog werd deze kerk in de periode 1923-1925 heropgebouwd in neogotische stijl. Hier wordt St.-Cornelius vereerd tegen kinder- en veeziekten. In de kerk staat een houten beeld van deze heilige. In de voortuin van de pastorie staat een miniatuurkerkje van de kerk van Zandvoorde naar de?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png