Verfijn jouw zoekopdracht

Filters
Algemeen
Type
Locatie
Faciliteiten
Heksen Beselare

Folkore wandelroute

De ‘Folklore wandelroute’ in Beselare is een thematische wandeling. Ze belicht een aantal geschiedkundige tradities, culturele eigenheden en bekende inwoners. Tijdens de wandeling komen heel wat verschillende thema’s aan bod. De ontginning en ontwikkeling van de woeste gronden door de ‘Heren van Beselare’, de economische bedrijvigheid, de heropleving na WO?

Lees meer

Nonnebossen wandelroute

De thematische ‘Nonnebossen wandelroute’ focust op de geschiedenis van de ooit uitgestrekte bossen tussen Zonnebeke en Ieper. In het begin van de 12de eeuw wordt er een abdij gesticht die zich door heel wat giften succesvol ontwikkelt. Wanneer de beeldenstormers tot driemaal toe gewelddadig optreden, brandt de abdij af en?

Lees meer
Avonturenpad

Avonturenpad

Het Avonturenpad laat kinderen en volwassenen het Kasteeldomein van Zonnebeke en zijn ‘natuurlijk spellandschap’ ontdekken. Stapstammen, wandelbrugjes en bomen brengen je telkens op een iets hoger gelegen uitkijkplatform. Ravotten, klimmen, spelen … en ondertussen genieten van de prachtige natuur. Download de wandelkaart  en volg de blauwe route. Het spellandschap werd?

Lees meer

Nieuw Wandelnetwerk: Ieperboog-Oost.

Ieperboog Oost   Goed nieuws voor wandelliefhebbers: Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen hebben in Zonnebeke met trots het nieuwste wandelnetwerk gepresenteerd: Ieperboog Oost. Het nieuwe wandelnetwerk strekt zich uit over vijf gemeenten: Zonnebeke, Moorslede, Wervik, Langemark-Poelkapelle en Ieper. Met 256 kilometer aan wandelwegen en paden is het grootste netwerk in?

Lees meer
Wandelen in Zonnebeke

Zonnebeke Herrijst - Verhalen voor onderweg

Ontdek hoe Zonnebeke, met enkele architectonische pareltjes, uit het puin herrees en hoe de bewoners van hun huis opnieuw een thuis maakten. Leer de verhalen kennen van de mooiste historische gebouwen en plekken. Verhalen voor onderweg 'Verhalen voor onderweg' is een reeks wandelgidsjes met verschillende themawandelingen, telkens tussen 4 en?

Lees meer
Begraafplaats

Canadian Road to Passchendaele

Met de ‘Canadian Road to Passchendaele’ treed je in de voetsporen van de Canadese troepen. Zij kregen in 1917 de moeilijke taak om de ruïnes van Passendale in te nemen. Onderweg leer je meer over deze bedroevende campagne. Na meer dan 100 dagen was men vanaf Ieper slechts 8 km?

Lees meer
New Zealand Memorial

New Zealand road to Passchendaele

Deze themawandeling staat volledig in het teken van het Nieuw-Zeelandse oorlogsverhaal. De lus begint aan De Oude Kaasmakerij en laat je kennismaken met het Nieuw-Zeelandse slagveld van 1917. De Nieuw-Zeelandse troepen kregen begin oktober, samen met de Australiërs, de zware taak op zich om de hoogtes van Passendale in te nemen.?

Lees meer
Lange Afstandswandeling Zonnebeke (1)

Lange afstandswandelingen

Soms wil je even een wandeling doen rond de blok, met of zonder hond. Soms wil je een thematische wandeling doen en sommigen trekken hun stapschoenen niet aan voor minder dan 30 km. Zonnebeke is door haar ligging op de Midden-West-Vlaamse Heuvelrug een bijzonder mooie wandelgemeente met heel wat vergezichten.?

Lees meer
Hotspot Pionier wandelroute

Pionier wandelroute

De ‘Pionier wandelroute’ staat volledig in het teken van het Duitse oorlogsverhaal. Langs de route komen verschillende aspecten aan bod. Zo leer je over het oorlogsleed aan Duitse zijde en ontdek je een nooit geziene constructiebouw, die tussen 1915 en 1917 in onze streek plaatsvond. Deze route verbindt mooie, ongekende?

Lees meer
Zandvoorde

Zandvoorde wandelroute

De ‘Zandvoorde wandelroute’ volgt de rode draad van ‘2014-2018 – 100 jaar Groote Oorlog’ en vertelt het verhaal van Zandvoorde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het dorp vervulde een belangrijke strategische positie tijdens WO I door zijn hogere ligging op de Midden-West-Vlaamse Heuvelrug. Het unieke uitzicht op de omgeving in combinatie?

Lees meer
Geluveld

Geluveld wandelroute

Geniet tijdens de Geluveld wandelroute van weidse landschappen en prachtige panorama’s op de Leievallei en de Grensstreek. Onderweg duik je in de geschiedenis van dit dorpje, dat van groot belang was voor de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Geluveld lag namelijk vlak op de Menenstraat. Het was de directe verbinding tussen?

Lees meer
Alpaca adventure Zonnebeke

Alpaca Adventure

Heerlijk ontspannen met uw familie of vrienden?  Een glimlach toveren op het gezicht van uw kinderen?  Het kan met Alpaca Adventure. Op de boerderij ga je op ontdekking op het 10.000 m2 groot domein en geniet je van een oase van rust. Tearoom Centraal ligt de tearoom waar je terecht kan?

Lees meer
Heksenmonument Beselare

Heksen wandelroute

Beselare staat al eeuwenlang bekend als een heksendorp waar de naam en faam van de heksen de dorpsgrenzen ver overstijgen. Tijdens de ‘Heksen wandelroute' passeer je de woonplaatsen van enkele belangrijke heksen, zoals ‘Calle Bletters’, ‘Sefa Bubbels’ en ‘Tanneken Vanhulle’. De Beselaarse heksen kunnen alles: vliegen, veranderen in een dierengedaante,?

Lees meer
Begraafplaats

Tyne Cot Cemetery Wandelroute

Wandelroute WO1 De noordelijke wandellus verbindt het kasteeldomein van Zonnebeke met de historische slagvelden aan de rand van Passendale. Dat dorp werd ten koste van tienduizend mensenlevens in 1917 ingenomen door de Britten. Langs de route komen twee naties die meestreden tijdens de Slag bij Passendale sterk naar voren. Het?

Lees meer

Drempelvrije en toegankelijke wandelroutes

In Zonnebeke is het voor iedereen aangenaam om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Voor mensen met verminderde mobiliteit zijn er de volgende mogelijkheden om een aangename wandeling te maken: In eerste instantie kun je een mooie wandeling maken in het Kasteeldomein die over drempelvrije, verharde?

Lees meer
Wandelen in Beselare

Beselare Heksendorp - verhalen voor onderweg

Met de wandelroute “Beselare Heksendorp” wandel je door het behekste Beselare en zie je alle hotspots van het dorp. Een combinatie van folklore, architectuur en hekserij geeft je een goed beeld van het belang van de heksen in Beselare. Toerisme Zonnebeke heeft ook nog een andere wandelroute uitgestippeld waarbij de?

Lees meer
Verdwenen steen van Zonnedaele

Familiezoektocht: de verdwenen steen van Zonnedaele

Familiezoektocht Al sinds de tijd van de Romeinen werd Zonnebeke beschouwd als een ideale plaats voor een dorp. In de vroege middeleeuwen bouwde men er zelfs een abdij. Het park was eigendom van de abdij en zorgde voor voedsel en inkomsten. Naast de abdij stond het kasteel van een befaamde?

Lees meer
Vrouw zoekt man in de Gasthuisbossen

Familiezoektocht: vrouw zoekt man in de Gasthuisbossen

Kaat, de zwarte specht, heeft alle hoop verloren. Ze wil zo graag de liefde van haar leven vinden en een eigen nestje eieren hebben. Maar in de wijde omgeving van de Gasthuisbossen is er geen mannetjes specht te vinden… Als de man haar niet vindt, dan zoekt zij wel. Help?

Lees meer
Kasteeldomein Zonnebeke

Kasteeldomein Zonnebeke

Het historische Kasteeldomein van Zonnebeke is zoveel meer dan een park. Er is hier altijd van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Passchendaele Museum, eet een hapje in de Koklikoo of ga de uitdaging aan en volg het Avonturenpad. Het Kasteelpark is het ideale vertrekpunt voor je ontdekkingstocht door Zonnebeke.?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png