Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen
Fietsen

Vredes(fiets)route

Het hoofdthema van deze bewegwijzerde fietsroute is de Eerste Wereldoorlog. Vertrekkend vanop de Grote Markt van Ieper leidt de route eerst naar het Provinciaal Domein de Palingbeek, Hill 60 en Hill 62. Vervolgens passeert het onze gemeente met onder meer een stop op Tyne Cot Cemetery. Verderop gaat het naar?

Lees meer

Polygoonbos (Polygon Wood)

Het Polygoonbos (Doelbos) ligt op de Midden-West-Vlaamse heuvelrug. Het is er paradijs voor mens en dier. De kinderen kunnen er ravotten op de speelzone. Je kan er heerlijk wandelen langs de mooie dreven. Het bos herbergt zelfs een stuk heide, waar schapen weelderig grazen. Dit bos is ook de place-to-be om?

Lees meer

Locaties om een fiets te huren

Zonnebeke is een ideaal startpunt om de regio te verkennen met de fiets. Geen fiets bij? Huur een fiets via de volgende partners: Verhuurder Straat Gemeente Contact Rijwielen Tillo Martin Ommegang Zuid 1 8840 Westrozebeke +32 (0)51 78 04 90 Fietsverhuur Camping Jeugdstation Bolwerkstraat 1 8900 Ieper +32 (0)57 21?

Lees meer

Vlaanderenroute

Deze best-of-route icoonfietsroute leidt je langs de mooiste highlights uit alle Vlaamse windstreken. Smeer alvast je ketting, want de Vlaanderenroute combineert je wildste fietsdromen in één traject als een synthese van het rijke en variërende aanbod van de Vlaamse icoonfietsroutes. Je fietst door uitgestrekte polders, heide en bossen, boomgaarden en?

Lees meer
Fietsen

Tabaksfietsroute

De bewegwijzerde Tabaksfietsroute start aan het Nationaal Tabaksmuseum en voert je door de tabakstreek rond Wervik en Zonnebeke. Tabaksaanplantingen kleuren er het landschap. De route doet het provinciedomein De Palingbeek, het Polygoonbos en de Gasthuisbossen aan. Praktische info Omschrijving: Nationaal Tabaksmuseum, Wervik, Zonnebeke, De Palingbeek, het Polygoonbos, Gasthuisbossen Start: Nationaal?

Lees meer

Frontroute 14-18

De Frontroute 14-18 neemt je als fietser 100 km lang mee doorheen het frontzonelandschap van de ‘Groote Oorlog’. De talrijke herdenkingsbomen waar je langs fietst staan symbool voor de eerste Duitse en geallieerde frontlijnen. Zo krijg je al trappend inzicht in de strategische rol die het landschap van de Westhoek?

Lees meer

Pionier fietsroute

De regio ten zuidoosten van de beruchte Ieperboog, de Ypres Salient uit de Eerste Wereldoorlog, bleef vanaf de Eerste slag bij Ieper in 1914 in Duitse handen. Na de Tweede Slag bij Ieper, in 1915, gingen de Duitsers in de Westhoek en Noord-Frankrijk over tot de bouw van versterkte linies?

Lees meer

Heuvelroute

Een uitdagende icoonfietsroute doorheen het Zuiden van Vlaanderen over de heuvels van diverse streken als Voeren, Haspengouw, het Hageland tot de Vlaamse Ardennen en het Heuvelland. Of je nu een stuk van de icoonroute doet of van de eerste tot de laatste heuvel fietst, dit is er eentje die bossen?

Lees meer

Crossen door de bossen met Jaek en Nink

Voor deze route kan je vertrekken aan de Dienst voor Toerisme in Ieper (Grote Markt) of aan de Dienst voor Toerisme in Zonnebeke (Berten Pilstraat 5A). Tijdens de route fiets je langs heel wat monumenten en landschapssites in Ieper, kan je eventjes ontspannen in het provinciedomein De Palingbeek of naar?

Lees meer

The Legacy fietsroute

De fietsroute laat je kennis maken met het monumentale erfgoed van de Slag bij Passendale. De route start aan de dienst voor toerisme in Zonnebeke. Ze doorkruist het glooiend landschap en voert je langs verschillende WOI en niet WOI-sites: Tyne Cot Cemetery, Crest Farm, het heksendorp Beselare ... Begin alvast?

Lees meer

Grenzeloze goesting

Deze fietslus mag je gerust grenzeloos noemen want je komt zowel in de Westhoek als in de Leiestreek. Je wipt zelfs even de provinciegrens over naar Henegouwen. Geniet onderweg van de smakelijke troeven van de groene grensregio: wijn, bier, kaas en nog veel meer streeklekkers staan op het menu. Deze?

Lees meer
Mountainbike

Mountainbikeroute Gustave Bourgois

De Mountainbikeroute Gustave Bourgois bestaat uit 3 lussen, die samen goed zijn voor 40 km. De route sluit aan op MTB Ieper. De route start aan de sporthal te Beselare. Gustave Bourgois De naam verwijst naar Gustave Bourgois, een man die een grote voorliefde had voor het sportgebeuren in Zonnebeke. Gustave?

Lees meer

Vredesfietsroutes

De route volgt de Ypres Salient en confronteert je met een aantal relicten van de Eerste Wereldoorlog. Tientallen militaire begraafplaatsen langsheen het traject zijn stille getuigen van de dramatische tol die de "Grooten Oorlog" eiste. De route vertrekt in Ieper, gaat naar het provinciedomein De Palingbeek en de sites van?

Lees meer

Fietstocht waar pijp en tabak troef zijn

Ontdek de geschiedenis van de tabaksindustrie die hier vroeger bloeide in de streek rond Wervik en Zonnebeke. Onderweg fiets je langsheen vele weiden en bossen maar ook enkele tabaksaanplantingen. Je verkent de tabaksstreek rond Wervik en Zonnebeke. Het gebied vormt de scheidingslijn tussen het IJzer- en het Leiebekken. Talrijke heuvelkammen?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png