Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen

Nonnebossen wandellus

De thematische ‘Nonnebossen wandellus’ focust op de geschiedenis van de ooit uitgestrekte bossen tussen Zonnebeke en Ieper. In het begin van de 12de eeuw wordt er een abdij gesticht die zich door heel wat giften succesvol ontwikkelt. Wanneer de beeldenstormers tot driemaal toe gewelddadig optreden, brandt de abdij af en?

Lees meer
Plattegrond Passchendaele Memorial Gardens

Passchendaele Memorial Gardens

Onderdeel van het masterplan 'Legacy of Paschendaele' is het project Passchendaele Memorial Gardens. Het project herenigt de twee kasteelparken die sinds 1960 gescheiden waren. Rond het pittoreske landhuis uit 1933 werd het landschapspark in juni 2013 heraangelegd. Landschap, recreatie en educatie vormen de leidraad van het ontwerp. Herinneringstuinen in klaproosvorm?

Lees meer
Mountainbiken in Zonnebeke

Mountainbikeroute Gustave Bourgois

De Mountainbikeroute Gustave Bourgois bestaat uit 3 lussen, die samen goed zijn voor 40 km. De route sluit aan op MTB Ieper. We starten aan de sporthal te Beselare, klimmen richting kerk en volgen links richting Geluveld – Kruiseke. De vijf landelijke gemeenten De mountainbikeroute neemt onze vijf landelijke gemeenten onder?

Lees meer
Begraafplaats

Canadian Road to Passchendaele

Met de ‘Canadian Road to Passchendaele’ treed je in de voetsporen van de Canadese troepen. Zij kregen in 1917 de moeilijke taak om de ruïnes van Passendale in te nemen. Onderweg leer je meer over deze bedroevende campagne. Na meer dan 100 dagen was men vanaf Ieper slechts 8 km?

Lees meer
Zij die niet terugkeerden wandelpad

Zij die niet terugkeerden

Wandelroute WO1 De gemeente Zonnebeke realiseerde een wandelpad en herdenkingsbos voor ‘Zij die niet terugkeerden’. Het wandelpad in de Zonnebeekvallei is het sluitstuk van het ‘The Legacy of Passchendaele’ project. Herdenkingsbomen De Eerste Wereldoorlog eiste een hoge menselijke tol. Zonnebeke telde 217 gesneuvelden die geboren waren in een van de?

Lees meer
Go Carts Passendale

Go-carts: Casa D&N

De omgeving verkennen met een go-cart? Dat is zeker mogelijk! Casa D&N biedt go-carts aan voor individuen en groepen. Zo kan je de streek op een rustige en unieke manier verkennen. Ken je de omgeving niet goed? Geen probleem! Dorine en Nico geven je tal van tips over mogelijke routes?

Lees meer
Logo Bellewaerde

Bellewaerde

De leukste uitstap voor het hele gezin? Bellewaerde Park natuurlijk! Je gilt er van plezier op de tofste familie-attracties. Maar dat niet alleen! Kijk ook verwonderd naar de exotische dieren en ontspan in de prachtige natuur. Attracties Of je nu piepjong, stokoud, of iets daartussen bent: iedereen beleeft plezier in?

Lees meer
Geluveld

Geluveld wandellus

Geniet tijdens de Geluveld wandellus van weidse landschappen en prachtige panorama’s op de Leievallei en de Grensstreek. Onderweg duik je in de geschiedenis van dit dorpje, dat van groot belang was voor de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Geluveld lag namelijk vlak op de Menenstraat. Het was de directe verbinding?

Lees meer
Speuren naar Sporen in het Polygoonbos

Familiezoektocht: mysterie in het polygoonbos

Boswachter Eric zag vanmorgen tijdens zijn dagelijkse ronde een vos met een felrode snuit. Het leek wel bloed! De boswachter besluit op pad te gaan om uit te zoeken of er bosdieren gewond zijn. Help jij hem daarbij? Door middel van verrassende mysteries, plezante doe-opdrachten en leuke weetjes kan jij?

Lees meer
De Legacy Fietsroute en Stroroute

De Stroroute

De Stroroute is een 10 km lange wandel- of fietsroute die loopt langs de oude spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper. ‘The Road to Passchendaele’ verbindt het Passchendaele Museum met Tyne Cot Cemetery. Lijn 64 werd frequent gebruikt voor het vervoer van bieten en stro en kreeg algauw de bijnaam,?

Lees meer
Zandvoordebos

Zandvoordebos

De Gasthuisbossen bestaat uit zeven bossen, waaronder het Zandvoordebos. In de middeleeuwen kregen verschillende godshuizen in de regio van Ieper heel wat bosgronden als schenking. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lagen de Gasthuisbossen pal op het front van de Ieperboog. Hierdoor werden deze bossen volledig vernield. In de jaren 1920 werden?

Lees meer
New Zealand Memorial

New Zealand road to Passchendaele

Deze themawandeling staat volledig in het teken van het Nieuw-Zeelandse oorlogsverhaal. De lus begint aan De Oude Kaasmakerij en laat je kennismaken met het Nieuw-Zeelandse slagveld van 1917. De Nieuw-Zeelandse troepen kregen begin oktober, samen met de Australiërs, de zware taak op zich om de hoogtes van Passendale in te nemen.?

Lees meer
Vrouw zoekt man in de Gasthuisbossen

Familiezoektocht: vrouw zoekt man in de Gasthuisbossen

Kaat, de zwarte specht, heeft alle hoop verloren. Ze wil zo graag de liefde van haar leven vinden en een eigen nestje eieren hebben. Maar in de wijde omgeving van de Gasthuisbossen is er geen mannetjes specht te vinden… Als de man haar niet vindt, dan zoekt zij wel. Help?

Lees meer
Avonturenpad

Avonturenpad

Het Avonturenpad laat kinderen en volwassenen het Kasteeldomein van Zonnebeke en zijn ‘natuurlijk spellandschap’ ontdekken. Stapstammen, wandelbrugjes en bomen brengen je telkens op een iets hoger gelegen uitkijkplatform. Ravotten, klimmen, spelen … en ondertussen genieten van de prachtige natuur. Download de wandelkaart  en volg de blauwe route. Het spellandschap werd?

Lees meer
Lowies Magische Heksenpad

Lowies Magische Heksenpad

Lowies Magische Heksenpad is een betoverende wandelroute van ongeveer 5 km lang. De route neemt je mee door het adembenemende Reutel- en Polygoonbos. Volg het pad en ontmoet de tien Beselaarse heksen. Laat je intussen verrassen door de magische schoonheid van de natuur. Onderweg kom je een aantal QR-codes tegen.?

Lees meer
Heksen Beselare

Folkore wandellus

De ‘Folklore wandellus’ in Beselare is een thematische wandeling. Ze belicht een aantal geschiedkundige tradities, culturele eigenheden en bekende inwoners. Tijdens de wandeling komen heel wat verschillende thema’s aan bod. De ontginning en ontwikkeling van de woeste gronden door de ‘Heren van Beselare’, de economische bedrijvigheid, de heropleving na WO?

Lees meer
Vredesfietsroute Zonnebeke 1

Vredesfietsroute

De Eerste Wereldoorlog zette de Westhoek in vuur en vlam, maar de wederopbouw ging razendsnel. Toch verdwenen niet alle littekens in het landschap. De vernieuwde Vredesfietsroute laat je het vroegere front van de Eerste Wereldoorlog op de Ieperboog verkennen. De 45 km lange route gidst je langs WOI-sites, prachtige natuur?

Lees meer
Hotspot Pionier wandelroute

Pionier wandellus

De ‘Pionier wandellus’ staat volledig in het teken van het Duitse oorlogsverhaal. Langs de route komen verschillende aspecten aan bod. Zo leer je over het oorlogsleed aan Duitse zijde en ontdek je een nooit geziene constructiebouw, die tussen 1915 en 1917 in onze streek plaatsvond. Deze route verbindt mooie, ongekende?

Lees meer
Verdwenen steen van Zonnedaele

Familiezoektocht: de verdwenen steen van Zonnedaele

Familiezoektocht Al sinds de tijd van de Romeinen werd Zonnebeke beschouwd als een ideale plaats voor een dorp. In de vroege middeleeuwen bouwde men er zelfs een abdij. Het park was eigendom van de abdij en zorgde voor voedsel en inkomsten. Naast de abdij stond het kasteel van een befaamde?

Lees meer
Kasteeldomein Zonnebeke

Kasteeldomein Zonnebeke

Het historische Kasteeldomein van Zonnebeke is zoveel meer dan een park. Er is hier altijd van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Passchendaele Museum, eet een hapje in de Koklikoo of ga de uitdaging aan en volg het Avonturenpad. Het Kasteelpark is het ideale vertrekpunt voor je ontdekkingstocht door Zonnebeke.?

Lees meer
Zandvoorde

Zandvoorde wandellus

De ‘Zandvoorde wandellus’ volgt de rode draad van ‘2014-2018 – 100 jaar Groote Oorlog’ en vertelt het verhaal van Zandvoorde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het dorp vervulde een belangrijke strategische positie tijdens WO I door zijn hogere ligging op de Midden-West-Vlaamse Heuvelrug. Het unieke uitzicht op de omgeving in combinatie?

Lees meer
Heksenmonument Beselare

Heksen wandellus

Beselare staat al eeuwenlang bekend als een heksendorp waar de naam en faam van de heksen de dorpsgrenzen ver overstijgen. Tijdens de ‘Heksen wandellus’ passeer je de woonplaatsen van enkele belangrijke heksen, zoals ‘Calle Bletters’, ‘Sefa Bubbels’ en ‘Tanneken Vanhulle’. De Beselaarse heksen kunnen alles: vliegen, veranderen in een dierengedaante,?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png