Het Wijndomein Den Nachtegael bevindt zich op de grens van Zonnebeke en Langemark. Hoewel de wijngaard er vandaag vredig bijligt, herinnert de militaire begraafplaats aan de overkant van de straat aan een donkerder verleden.

Dochy Farm New British Cemetery is vernoemd naar een boerderij die zich bevond op de locatie waar nu de wijngaard ligt. De boerderij lag op een kruispunt van verbindingswegen en bood een weids uitzicht op de omgeving. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bouwen Duitse troepen de strategische hoeve om tot een betonnen bolwerk. Op 31 juli 1917, de eerste dag van de Slag bij Passendale, is Dochy Farm één van de doelen van het Britse leger. Toch duurt het tot 26 september vooraleer de troepen van de 2/5th Battalion, Lincolnshire Regiment de bunker innemen.

Na de oorlog transformeert Dochy Farm naar een verzamelplaats voor geïsoleerde veldgraven. Uiteindelijk groeit de begraafplaats uit tot de laatste rustplaats voor 1.439 jonge soldaten. Van twee derde is de identiteit onbekend.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.8815379
Breedtegraad: 2.9719112


Faciliteiten

  In de buurt

  New Zealand Forces Memorial Geschatte afstand: 1.15 Km
  De Stroroute Geschatte afstand: 1.21 Km
  De Zonne wijzer Geschatte afstand: 1.22 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png