Verfijn jouw zoekopdracht

Filters
Type
Locatie
Capaciteit
Openingsuren
Faciliteiten
Kinderen
Streekproduct

Westhoek Hoeveboter

Vlamingen zijn grote boterliefhebbers. Op de boterham of op een sneetje peperkoek hoort ‘goeie’ boter. Ook vandaag de dag wordt de Westhoek hoeveboter nog steeds op dezelfde manier gemaakt als 70 jaar geleden. Verse koemelk Hoeveboter uit de Westhoek is een erkend streekproduct dat gemaakt wordt van verse koemelk. De?

Lees meer
Streekproducten

Léonie

Léonie Keingiaert Léonie (6,3 %) is een pittig, maar ook best zacht en fruitig bier en wordt gebrouwen ter ere van Léonie Keingiaert, de eerste vrouwelijke burgemeester van België, die 100 jaar geleden werd aangesteld in Geluveld. Een pittig biertje De smaak van het bier is zo bepaald dat het?

Lees meer
Streekproducten

Heksenpaté

Hans Bouten vond dat een passend hapje bij het Heksenbier ontbrak. Hij bedacht hét perfecte tapasgerechtje voor bij het bier, namelijk de Heksenpaté. De paté is gemaakt van Duroc d’Olives varkensvlees, lever, spek, kruiden, aromaten en pistachenoten. De pistachenoten verbinden de paté met de Beselaarse heksen. Kwaliteitsslager Hans en Ann De heksenpaté?

Lees meer

Beselaars Heksenbier

Het Beselaars Heksenbier wordt op basis van een oud recept gebrouwen en heeft een link met de tweejaarlijkse Beselaarse Heksenstoet. Dit streekbier is een amberkleurig bier met een percentage van 6,5%. In combinatie met een heksenpaté is dit ideaal voor een aperitief. Dranken Bayart Het bier is te koop bij Dranken Bayart en wordt?

Lees meer
Streekproduct

Zonnebeekse Zonnetaart

De Zonnebeekse Zonnetaart is een unieke creatie die het positieve van de gemeente Zonnebeke uitstraalt en iedereen een lacht op het gezicht brengt. De samenstelling van de Zonnebeekse Zonnetaart Hij heeft een zanddeeg korst en is gevuld met een bananenmix en gearomatiseerd met enkele citroendruppeltjes. Daarbovenop ligt een fijn laagje?

Lees meer

Heksenijstaart

Naar aanleiding van de heksenstoet maakte hoevewinkel ’t Kapelleke in Beselare een heksenijstaart. De taart wordt gemaakt met ambachtelijke cuberdon ijs van melk uit de hoeve, gecombineerd met vanille-ijs en merengue. De taart is afgewerkt met cuberdongelei en een heks in marsepein. De hoevewinkel De taart is op bestelling verkrijgbaar in de?

Lees meer

Wijndomein Geduld

‘Geduld is een schone zaak…’ is een spreuk die ze bij wijndomein Geduld als de beste kennen. Het wijndomein groeide uit een droom van Nikolas Jonckheere en Ilse Vieren. Tijdens COVID schoolde Nikolas zich om tot wijnbouwer. Vele lessen en stages later kan hij eindelijk aan zijn eigen wijngaard beginnen.?

Lees meer
Streekproduct

Heksentaart

Bakkerij Brood en Banket Wouter De heksentaart van Brood en Banket Wouter heeft een krokante bodem, zijn gevuld met vanillepudding, slagroom en frambozenstukjes. De taart is afgewerkt met een lichte amandelbiscuit en afgedekt marsepein. Praktische informatie Contactgegevens: T0032 (0) 57 46 65 61 of via [email protected] Adres: Beselarestraat 257 -?

Lees meer
Streekproducten

Zonnebeeks Smoefelhammetje

Het Zonnebeeks Smoefelhammetje is een uniek product dat al 100 jaar door de ambachtelijke slagerij Vandeputte wordt bereid. Smullen maar! De naam komt van het West-Vlaamse woord ‘smoefelen’, wat ‘smullen’ betekent, iets wat iedereen graag doet. De speciale kruidenmix en vooral het beentje, om het hammetje vast te houden bij?

Lees meer

Zonnebeekse Lange Vingers

Zonnebeekse Lange Vingers zijn smaakvolle gedroogde worsten van kwaliteitsvol Duroc d’Olives varkensvlees. De worsten drogen 48 uur lang, waarna ze licht gerookt worden boven een zaagsel van beuk en eik. Er wordt ook truffel toegevoegd aan het vlees om een kruidige smaak te krijgen. Slagerij Hans en Ann De Lange?

Lees meer
Eten

D'Oude Timmerie

Taverne - feestzalen & café Taverne, feestzaal "d'Oude Timmerie" te Zonnebeke is gekend voor zijn fijne keuken, gezellig terras, gezellig kader en ambiance café. Er zijn twee feestzalen voor 80 en 60 personen. Feestzalen De feestzalen kunnen gebruikt worden voor eendere welke gelegenheid zoals familiefeestjes, communiefeesten, verjaardags- feestjes, vrijgezellenfuif, bedrijfsfeestjes, geboorteborrels, tuinfeestjes?

Lees meer
Streekproduct

Passendale Classic

In 1978 ontwikkelden de meester-kaasmakers van Passendale dankzij hun unieke kennis en ervaring een totaal nieuwe kaas in de vorm van een traditioneel boerenbrood. Passendale wordt tot op vandaag nog steeds traditioneel bereid volgens origineel recept. De Passendale bol wordt handmatig en natuurlijk vervaardigd in linnen doeken onder het wakend?

Lees meer

Passendalebier

In 2000 lanceert De Oude Kaasmakerij in samenwerking met Duvel Moortgat het Passendalebier. Het amberkleurige bier heeft een alcoholpercentage van 5,5% en wordt gebrouwen met verschillende moutsoorten waarna de hergisting volgt op de fles. Samen met een lekker stukje Passendale Classic kaas of de bijhorende paté is dit bier een?

Lees meer

Brouwerij Obuz

OBUZ is geworteld in Vlaamse oergrond. De gerst is gezaaid en geoogst in Passendale, op de velden van de familie Lemaire; het bier gebrouwen en gebotteld op de boerderij zelf. Dat maakt van OBUZ het eerste echte ‘Belgische boerderijbier’. Obuz kan 2 biertjes aanbieden, Special Blond, met 6 % alcoholgehalte?

Lees meer
Wijn

Wijngaard Altinus

Wijngaard Altinus is gelegen nabij het centrum van Beselare. Het is een VZW van acht enthousiaste wijnmakers die tot doel heeft de kunst van de wijnbouw en het wijnmaken aan een breed publiek kenbaar te maken. Hiertoe wordt een wijngaard uitgebaat van een halve hectare waarop in 2018 en 2019?

Lees meer
Streekproduct

Bezemtaart

Voor een stukje Bezemtaart loop je binnen bij Brood en Banket Wouter uit Beselare. Uit wat bestaat de Bezemtaart...? De bezemtaart wordt al jaren voorgeschoteld met een tasje koffie. Hij heeft een krokante bodem, is gevuld met vanillepudding, slagroom en banaan. De taart wordt afgewerkt met een laagje roze marsepein. Praktische?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png