Deze best-of-route icoonfietsroute leidt je langs de mooiste highlights uit alle Vlaamse windstreken. Smeer alvast je ketting, want de Vlaanderenroute combineert je wildste fietsdromen in één traject als een synthese van het rijke en variërende aanbod van de Vlaamse icoonfietsroutes.

Je fietst door uitgestrekte polders, heide en bossen, boomgaarden en zandduinen – maar ook door pittoreske dorpjes en de mooiste historische steden van Vlaanderen. Trouwens, als je denkt dat Vlaanderen vlak is, heb je het mis. Als je de taalgrens volgt, rij je constant op en neer over de Brabantse heuvels richting de Vlaamse Ardennen.

Voor de Vlaanderenroute moet je de tijd nemen, want geloof ons: het is de moeite waard. Wat dacht je van een tocht van een halve dag door de polders, gevolgd door een wandeling door het pittoreske Brugge? Of fietsen ten zuiden van Brussel door de beboste rand van de hoofdstad? Het is natuurlijk helemaal aan jou of je de hele route rond Vlaanderen wilt rijden of “slechts” een dagtocht wilt maken op een deel van de route.

De route volgt rustige en veilige wegen. Tientallen kilometers autovrije paden langs rivieren, kanalen en oude spoorbeddingen wachten op je. Dit maakt de route zowel geschikt voor gezinnen met kinderen als voor ervaren sportieve fietsers.

Adresgegevens

Berten Pilstraat 5a
8980 Zonnebeke
België


Faciliteiten

  • Fietsen
  • Natuur
  • Bewegen

In de buurt

Kasteeldomein Zonnebeke Geschatte afstand: 0.00 Km
Grenzeloze goesting Geschatte afstand: 0.01 Km
Familiezoektocht: de verdwenen steen van Zonnedaele Geschatte afstand: 0.01 Km
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png