De Mountainbikeroute Gustave Bourgois bestaat uit 3 lussen, die samen goed zijn voor 40 km. De route sluit aan op MTB Ieper. We starten aan de sporthal te Beselare, klimmen richting kerk en volgen links richting Geluveld – Kruiseke.

De vijf landelijke gemeenten

De mountainbikeroute neemt onze vijf landelijke gemeenten onder de loep: Zonnebeke, Geluveld, Beselare, Zandvoorde en Passendale. De route heeft als doel het afwisselend landschapsbeeld in al zijn facetten voor te stellen.

Gustave Bourgois

De naam verwijst naar Gustave Bourgois, een man die een grote voorliefde had voor het sportgebeuren in Zonnebeke. Gustave engageerde zich met hart en ziel voor het sportieve verenigingsleven in het dorp. Hij was de drijvende kracht en een duivel-doet-al in wieler- en voetbalmiddens. Daarnaast stond hij jaren aan het roer van het politieke bewind en stichtte hij de sportbond.

Gustave haalde als voorzitter meerdere prijzen binnen voor Zonnebeke: super-sportraad, jeugdsportgemeente en sportclubgemeente van West-Vlaanderen. Hij stond mee aan de wieg van de wielerclub “Eendracht Maakt Macht” waarmee hij de eretitel Koninklijk opgespeld kreeg. Gustave was laureaat van de trofee voor sportverdienste. Gustave overleed in 1999, veel te vroeg…

Praktische informatie

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.847260936199
Breedtegraad: 3.0270454757851

T: 0032 (0)51 77 04 41

Faciliteiten

  • Beselare
  • Fietsen
  • Bewegen

In de buurt

zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png