Het pentagram is het meest krachtige symbool voor een magiër. De vijfpuntige ster geeft hem de macht over de elementen en heeft net als de cirkel geen begin of einde. Het symbool staat voor volmaaktheid en totaliteit. De punten wijzen naar de vier elementen terwijl de vijfde hoek verwijst naar spiritualiteit.

De cirkel is het krachtigste heksensymbool en symboliseert het goddelijke. Het vertegenwoordigt oneindigheid en eeuwigheid. Het is de plek voor het uitvoeren van rituelen, aangezien oude religies geen gebouwen hebben. Wie de cirkel betreedt, is gescheiden van de buitenwereld en afgeschermd van energieën.

Het magische getal drie van de driehoek symboliseert het opstijgen naar de hemel en verwijst naar de heilige drie-eenheid. Het vierkant staat voor stevigheid, onbeweeglijkheid, beschutting, veiligheid en tastbare volmaaktheid. De maan, die groeit en afneemt, representeert het opnieuw geboren worden en de magische krachten die verandering brengen. Het is een lichtschip dat de ziel door de duisternis voert naar het licht van de nieuwe dag.

De tafel vormt de werkruimte waarrond alles zich afspeelt. Hij staat naar het noorden gericht, de bron van de magische krachten. Het opschrift op de steen werd ontdekt in een grot die gewijd is aan Hermis Trismegistus, de beschermheilige van de magiër.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.84840836811
Breedtegraad: 3.0260912063599


Faciliteiten

  In de buurt

  De Heksen van Beselare Geschatte afstand: 0.00 Km
  Sint-Martinuskerk in Beselare Geschatte afstand: 0.07 Km
  Folkore wandelroute Geschatte afstand: 0.11 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png