Ontdek kaas op diverse manieren

Ergens in de Vlaamse velden vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum. De Oude Kaasmakerij is een prachtig stukje erfgoed waar de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende en interactieve manier opnieuw tot leven gebracht wordt. Een bezoek aan Sint-Jozef leert je alles wat je altijd al wilde weten over kazen, maar nooit durfde te vragen.

Sint-Jozef is echter meer dan alleen smeuïge kaas en traditie: er zit ook een fascinerende geschiedenis achter de kaasmakerij. Tussen de wereldoorlogen groeide het maken van kaas uit van een ambacht tot een deels industriële activiteit.

Aarzel niet en bezoek De Oude Kaasmakerij. Zie vanaf de eerste rij hoe kaas gemaakt wordt en maak een fascinerende reis door het productieproces. Ondertussen kunnen de kinderen op zoek gaan naar een illustere kaasdief via het kinderparcours.

Naast het museumbezoek en de familiezoektocht organiseert Sint-Jozef nog tal van andere activiteiten. Zo kan je kaas- en bierproeven met de hele familie of als teambuilding. Of speel minigolf met het hele gezin op een parcours dat helemaal in het kaasthema ingekleed is.

Kinderen tot en met 8 jaar

Ook kinderen zijn meer dan welkom bij Sint-Jozef. Speciaal voor de kleine spruitjes wordt het volgende aangeboden:

Proefparcours Ontdek de verschillende zuivelproducten op een actieve manier en krijg antwoord op de gekste vragen rond kaas.
Kidskaasquiz Breng vijftien opdrachtjes tot een goed einde en ontdek de schuilplaats van de kaasdief! Naast een beloning word je ook lid van de enige echte kaasbrigade.

Schoolaanbod

Voor kleuters, kinderen en middelbare studenten heeft De Oude Kaasmakerij heel wat te bieden. Combineer een bezoek aan het museum met een rondleiding op de boerderij onder de noemer “Kaas & Co”. Leer alles over kaas en de oorsprong ervan en smul onderweg van verse hoeveproducten.

Wil je graag meer weten over het schoolaanbod? Neem dan een kijkje op de website en contacteer De Oude Kaasmakerij! Zij kunnen alles op maat organiseren voor jou.

Workshop kaas maken

Deze kaasworkshop wordt aangeboden voor zowel volwassenen en kinderen. Daarnaast is er een educatief pakket ontwikkeld speciaal voor leerlingen van het lager en secundair onderwijs. Het kan ook op maat gemaakt worden voor families en verjaardagsfeestjes. Wil je graag meer weten? Bekijk dan de praktische informatie op de folder.

 • Als schoolactiviteit:
  • Een pakket op maat voor het basisonderwijs en secundair
 • Voor andere groepen:
  • De workshop wordt ook aangeboden aan toeristische en recreatieve groepen.
  • Mogelijk vanaf 6 personen. Indien met minder dan 6 personen is een forfait van toepassing

Combitickets

Combineer De Oude Kaasmakerij en het Passchendaele Museum met een voordeeltarief!

Adresgegevens

's Graventafelstraat 48a
8980 Zonnebeke
België

T: 0032 (0)51 77 04 41
https://www.deoudekaasmakerij.be

Faciliteiten

 • Passendale
 • Erfgoed
 • Kids & Family
 • Musea
 • Kaas en Wijn
 • Drinkgelegenheid
 • Toegankelijk voor mindervaliden
 • Toilet

In de buurt

Kaasworkshop Geschatte afstand: 0.00 Km
Minigolf De Oude Kaasmakerij Geschatte afstand: 0.00 Km
New Zealand road to Passchendaele Geschatte afstand: 0.00 Km
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png