Vanaf de laatste weken van september 1917, tijdens de Derde Slag om Ieper (Passchendaele-campagne), speelden de Australische troepen – als onderdeel van het Australische en Nieuw-Zeelandse legerkorps (ANZAC) – een grote rol. Ze waren bijna voortdurend betrokken bij een reeks zware gevechten in het centrum van de toenmalige conflictzone.

Naar aanleiding van de 105de verjaardag in 2022 werd op deze centrale plaats aan de rand van het Doelbos (Polygon Wood) en met zicht op de hoogte van Broodseinde, een 2,60 meter hoge silhouet van cortenstaal geplaatst. De figuur symboliseert een Australische ‘digger’ (de bijnaam van de Australiërs) met de karakteristieke ‘slouch hat’, op weg naar Passendale. Het dient als herinnering aan de belangrijke Australische inzet in de herfst van 1917.

Er is een directe link naar het monument ‘The Long Road to Passchendaele’ op de Frezenberg. Het monument toont 11 silhouetten van 11 geallieerde nationaliteiten die deelnamen aan de gevechten in de regio. Deze soldaten marcheren in de richting van Passendale om op strategische locaties te vechten. Eén van deze locaties voor de Australiërs was het Polygoonbos.

Adresgegevens

Lengtegraad: 50.858260546035
Breedtegraad: 2.9942663370639


Faciliteiten

  In de buurt

  Lowie’s Magische Heksenpad Geschatte afstand: 0.04 Km
  Polygon Wood Cemetery Geschatte afstand: 0.28 Km
  Buttes New British Cemetery Geschatte afstand: 0.33 Km
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png
  zonnebeke-grafisch-element-beek.png
  zonnebeke-grafisch-element-zon.png