Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen
Op stap met een gids

Op stap met een gids

Zonnebeke is een gevarieerde gemeente met veel tradities en een rijke geschiedenis. Als bezoeker kan je onder begeleiding van een ervaren gids kennismaken met alles wat Zonnebeke te bieden heeft. Laat je onderdompelen in ons rijk erfgoed en ontdek onze prachtige gemeente. De Dienst voor Toerisme Zonnebeke en het Passchendaele?

Lees meer
Kenniscentrum Zonnebeke

Kenniscentrum Zonnebeke

Het kenniscentrum is gehuisvest in de voormalige pastorie van Zonnebeke, een modernistisch gebouw van Huib Hoste. Het is een plek waar onderzoekers, studenten en nieuwsgierigen terecht kunnen met hun vragen over het oorlogsverleden en -erfgoed van de streek. Collectie van het Kenniscentrum Het kenniscentrum omvat twee grote collecties die het?

Lees meer
Oude Kaasmakerij Passendale

De Oude Kaasmakerij

Ontdek kaas op diverse manieren Ergens in de Vlaamse velden vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum. De Oude Kaasmakerij is een prachtig stukje erfgoed waar de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende en interactieve manier opnieuw tot leven gebracht wordt. Een bezoek aan Sint-Jozef leert je?

Lees meer
Passchendaele Museum Zonnebeke

Op stap met Lisa, Louis en Maurice

In het Passchendaele Museum kunnen kinderen op sleeptouw genomen worden door Lisa, haar neefje Louis en het museumratje Maurice. Lisa en Louis bezoeken hun opa, die in het kasteel van Zonnebeke allerlei voorwerpen uit WO I verzamelt. Met een luisterspel, plooikaart en leuke opdrachten leren de kinderen spelenderwijs meer over?

Lees meer
Kasteeldomein Zonnebeke

Kasteeldomein Zonnebeke

Het historische Kasteeldomein van Zonnebeke is zoveel meer dan een park. Er is hier altijd van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Passchendaele Museum, eet een hapje in de Koklikoo of ga de uitdaging aan en volg het Avonturenpad. Het Kasteelpark is het ideale vertrekpunt voor je ontdekkingstocht door Zonnebeke.?

Lees meer
Passchendaele Museum Zonnebeke

Passchendaele Museum

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog. In het museum wordt vooral de Slag bij Passendale uitgelicht. De slag bij Passendale uit 1917 staat bekend als een van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. Er vielen bijna?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png