Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen
Kindvriendelijk

De Oude Kaasmakerij

Proef de kaas Ergens in Vlaamse velden – op een steenworp van Tyne Cot Cemetery, hét symbool van de onuitwisbare sporen die WO I in deze streek heeft getrokken – vind je Sint-Jozef, een kaasmakerij uit het interbellum. In dit prachtige stukje erfgoed brengen we de rijke traditie van het kaasmaken op een boeiende,?

Lees meer

Toegankelijke wandelroute: Polygon Wood

De wandeling richting Polygon Wood doorkruist het nieuwe parkgedeelte dat in 2014 werd aangelegd waarna erfgoed en begraafplaatsen in en rond het Polygoonbos worden aangedaan. Langsheen de wandeling staan verschillende infodragers die je de geschiedenis van Zonnebeke vertellen. Zowel WOI als niet-WOI. De Toegankelijke Polygon Wood wandeling is 4,6 km.?

Lees meer
Wandelen

Zonnebeke Herrijst, wandelen

Verhalen voor onderweg Vóór WOI is Zonnebeke een typische landbouwgemeente met weinig industrie. Het dorp telt ongeveer 4.000 inwoners. Het leven wordt er gekenmerkt door noeste arbeid, de zondagse hoogmis en de kermis als één van de jaarlijkse hoogtepunten. De Eerste Wereldoorlog haalt het dagdagelijkse leven echter grondig dooreen. Wanneer?

Lees meer

Vredesbos

Het Vredesbos Polygon Wood is meer dan een bos. Het is een plek die ons herinnert aan de gruwelijke gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog. De 519 hoogstammen in het bos herdenken elk een gekende, gesneuvelde militair die op één van de twee begraafplaatsen van het Polygoonbos zijn laatste rustplaats vond.?

Lees meer
Wandelen

Beselare Heksendorp, wandelen

Verhalen voor onderweg "Verhalen voor onderweg" is een reeks van wandelboekjes met themawandelingen die niet zijn bewegwijzerd, maar waarbij een handige brochure je op je tocht helpt. Met deze wandeling wandel je door een behekst Beselare en volg je een traject die langs verschillende POI’s gaat. Een combinatie van folklore,?

Lees meer

Op stap met een gids

Zonnebeke is een gevarieerde gemeente met vele tradities en een rijke geschiedenis. Als bezoeker kun je onder begeleiding van een ervaren gids kennismaken met alles wat Zonnebeke te bieden heeft. Er zijn gidsbeurten te voet of met de fiets. Kortom een ideale activiteit voor uw gezin, uw vereniging of als?

Lees meer

Toegankelijke wandelroute: Geluveld wandeling

Geluveld is een begrip. Op 31 oktober worden de Duitsers er op een stoutmoedige en heldhaftige tegengehouden. Dit tegenhouden legde de basis voor de stellingenoorlog in de regio. Het dorp blijft van groot belang voor de Duitsers en is wereldberoemd door haar Menenstraat die eindigt onder de Menenpoort in Ieper.?

Lees meer
Tuinen

Passchendaele Memorial Gardens

Het project ‘Passchendaele Memorial Gardens’ is onderdeel van het masterplan ‘Legacy of Passchendaele’. Onderdeel van dit project is het herenigen van de twee kasteelparken die sinds 1960 zijn gescheiden. Rond het pittoreske landhuis uit 1933 wordt vanaf juni 2013 het landschapspark heraangelegd. Landschap, recreatie en educatie zijn een leidraad binnen?

Lees meer

Soldaat in de klas

Ooit al eens een soldaat of verpleegster uit de Eerste Wereldoorlog ontmoet? Waarschijnlijk niet! Met ‘soldaat in de klas’ krijgen leerlingen die kans. Een speciaal opgeleide verteller komt bepakt en gezakt in uniform naar jouw klas. Bezoek je ook het museum? Dan kan je ‘soldaat in de klas’ boeken in?

Lees meer

Toegankelijke wandelroute: Tyne Cot

De wandeling richting Tyne Cot volgt de 'Road to Passchendaele' die Australische troepen in 1917 volgden om Passendale in te nemen. Langsheen de wandeling staan verschillende infodragers die je de geschiedenis van Zonnebeke vertellen. Zowel WOI als niet-WOI. De toegankelijke Tyne Cot Cemetery wandellus is 5,8 km lang. Download hier?

Lees meer
oorlog

Gheluvelt Chateau

Het kasteel werd van 1737 tot 1965 bewoond door de adellijke familie Keingiaert. Vóór de oorlog bezat de familie een groot deel van Geluveld. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte de familie Keingiaert voor het oorlogsgeweld. Aanvallen op het kasteel Geluveld werd verdedigd door de Britse 1e Divisie. Op 29 oktober?

Lees meer

Geluveld wandellus

Langs de Geluveld Wandelroute geniet je van weidse landschappen en prachtige panorama’s op de Leievallei en de Grensstreek. Onderweg leer je heel wat over de geschiedenis van dit dorp die van groot belang was voor de Duitsers in WOI. Het dorp lag namelijk op de Menenstraat die de directe verbinding?

Lees meer

Polderhoek Chateau (verdwenen kasteel)

Bloemenkasteel Het is haast ondenkbaar maar tijdens de oorlog lag er in de vallei van Polderhoek een prachtig park. Gelegen rond het zuidersogend Polderhoekkasteel was het zelfs één van de mooiste in de streek. De lokale bevolking noemde het niet voor niets “Bloemenkasteel”. Het werd aangelegd vanaf 1850 en is?

Lees meer
Abdij

Augustijnenabdij en Benedictinessenabdij

Augustijnenabdij te Zonnebeke De Augustijnenabdij was een grote abdij van de Reguliere Kanunniken van de Orde van St.-Augustinus. Via een oorkonde van de bisschop Drogo van Terwaan en op verzoek van Fulpoldus, de heer van Rollegem, werd een kapittel gesticht van drie kanunniken verbonden aan de plaatselijke Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Zonnebeke. Geschiedenis?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png