Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen
Onze-Lieve-Vrouwekerk Zonnebeke

Onze-Lieve-Vrouwekerk in Zonnebeke

Deze kerk werd na WO I gedeeltelijk gebouwd op de funderingen van de voormalige abdijkerk van de Augustijnenabdij. Die abdij werd al in de 18e eeuw opgeheven. De Onze-Lieve-Vrouwekerk kan gezien worden als de eerste modernistische kerk van België, ontworpen door de Brugse architect Huib Hoste. De kerk is gebouwd?

Lees meer
Op stap met een gids

Op stap met een gids

Zonnebeke is een gevarieerde gemeente met veel tradities en een rijke geschiedenis. Als bezoeker kan je onder begeleiding van een ervaren gids kennismaken met alles wat Zonnebeke te bieden heeft. Laat je onderdompelen in ons rijk erfgoed en ontdek onze prachtige gemeente. De Dienst voor Toerisme Zonnebeke en het Passchendaele?

Lees meer
Architect Huib Hoste

Huib Hoste

Architect Huib Hoste (1881-1957) kan in België gezien worden als een pionier van het modernisme. Hij werd geboren in Brugge als Hubert Leon Bruno Jean Marie Hoste. Hij groeide er op in een traditioneel Franstalig en streng katholiek milieu. Neogotiek en eclecticisme kenmerkten zijn vormingsjaren. Hoste raakte echter in de?

Lees meer
Foto bij Gheluveld Chateau na oorlog

Gheluvelt Chateau

Het kasteel van Geluveld, of Gheluvelt Chateau, werd gebouwd rond 1745 en stond in een park van ongeveer 6 hectaren. Van 1737 tot 1965 werd het chateau bewoond door de adellijke familie Keingiaert. De naam Keingiaert verwijst naar een eeuwenoude vooraanstaande familie uit het nabijgelegen Ieper. Voor de oorlog bezat?

Lees meer
Passchendaele Museum Zonnebeke

Passchendaele Museum

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog. In het museum wordt vooral de Slag bij Passendale uitgelicht. De slag bij Passendale uit 1917 staat bekend als een van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. Er vielen bijna?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png