Filters
Algemeen
Type
Gezelschap
Locatie
Faciliteiten
Kinderen
Museum

Passchendaele Museum

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt op een aangrijpende en aanschouwelijke manier het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog met bijzondere aandacht voor de Slag bij Passendale. Deze slag uit 1917 staat bekend als één van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog, met bijna 600.000 slachtoffers voor een terreinverschuiving van slechts acht?

Lees meer
Architect

Huib Hoste

Architect Huib Hoste (1881-1957) kan in België gezien worden als een pionier van het modernisme. Geboren in Brugge als Hubert Leon Bruno Jean Marie Hoste, groeit hij op in een traditioneel Franstalig en streng katholiek milieu. Neogotiek en eclecticisme kenmerken zijn vormingsjaren. Hij raakt echter in de ban van de?

Lees meer
oorlog

Gheluvelt Chateau

Het kasteel werd van 1737 tot 1965 bewoond door de adellijke familie Keingiaert. Vóór de oorlog bezat de familie een groot deel van Geluveld. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte de familie Keingiaert voor het oorlogsgeweld. Aanvallen op het kasteel Geluveld werd verdedigd door de Britse 1e Divisie. Op 29 oktober?

Lees meer

Op stap met een gids

Zonnebeke is een gevarieerde gemeente met vele tradities en een rijke geschiedenis. Als bezoeker kun je onder begeleiding van een ervaren gids kennismaken met alles wat Zonnebeke te bieden heeft. Er zijn gidsbeurten te voet of met de fiets. Kortom een ideale activiteit voor uw gezin, uw vereniging of als?

Lees meer
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png