‘Geduld is een schone zaak…’ is een spreuk die ze bij wijndomein Geduld als de beste kennen.

Het wijndomein groeide uit een droom van Nikolas Jonckheere en Ilse Vieren. Tijdens COVID schoolde Nikolas zich om tot wijnbouwer. Vele lessen en stages later kan hij eindelijk aan zijn eigen wijngaard beginnen.

Na drie jaar plannen, keuze van rassen en voorbereidingen van het perceel gingen de eerste wijnstokken op 12 mei 2024 in de grond. Ze kozen ervoor 7900 wijnraken aan te planten.

De Franse champagnerassen Pinot Noir en Chardonnay samen met Beaujolais druif Gamay zullen binnen enkele jaren zorgen voor rosé, rode en witte wijn.

In het najaar van 2024 gaat een nieuwe fase in de ontwikkeling van het wijndomein van start. De vinificatieruitme zal er gebouwd worden achter bestaande loods. Dit zorgt ervoor dat het volledige productieproces ter plaatse kan gebeuren. De wijnen zullen dan kunnen rijpen in de kelder van FortyFour.

De vraag die nu nog op onze lippen brand is: wanneer kunnen wij dan een glaasje Geduld proeven? Als alles goed verloopt kunnen we vanaf 2027 genieten van de rosé, vanaf 2028 van de witte wijn en uiteindelijk van de rode wijn in 2029.

Geduld is dus de boodschap!

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om de vinificatieruimte te bezoeken, evenementen te organiseren tussen de wijnranken of te genieten van een glaasje wijn in de degustatieruimte.

Adresgegevens

Wervikstraat 127
8980 Zonnebeke
België

+32 475 95 17 80
[email protected]

Faciliteiten

  • Streekproduct
  • Streekproduct

In de buurt

Bolleke Geschatte afstand: 0.39 Km
CU-BAR Geschatte afstand: 0.53 Km
De Elfpenner Geschatte afstand: 0.58 Km
zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png