Duik het verleden in tijdens de gratis Walter Stelzer vertelwandeling die georganiseerd wordt binnen het overkoepelend regioproject Onzichtbaar Landschap. Een gids staat stil bij wat je nu niet meer ziet: het landschap van de Eerste Wereldoorlog.

 

Je start in het prachtige Kasteeldomein en passeert het landschapskunstwerk ‘Gefallene Landschafstmarkierung’ bij de Stroroute en het kunstwerk’Yggdrasil’ bij Broodseinde, hoort wat er zich vroeger afspeelde en hoe de kunstenaar de sites interpreteerde.

 

Langsheen de wandeling doe je toplocaties aan zoals de modernistische Onze-Lieve-Vrouwekerk van Zonnebeke, de crypte waar gesneuvelden van WOI en de Belgische revolutie hun laatste rustplaats kregen en de herinneringstuinen die een stukje van de grote deelnemende naties naar het voormalige front brengt waar nog vele landgenoten rusten.

 

Nog? Wandel mee tijdens 1 van de 6 gegidste tochten en ontdek telkens het Onzichtbaar Landschap. Elke maandagavond om 18.30 uur van 1 juli t.e.m. 5 augustus in Roesbrugge, Handzame, Houthulst, Zonnebeke, Nieuwpoort en Mesen. Info via www.rlwesthoek.be.

 

PRAKTISCH

Start: Dienst toerisme, Berten Pilstraat 5a, 8980 Zonnebeke

Datum: maandag 22 juli om 18.30 – 20.30u

Afstand: 5,3 km

Inschrijven: rlwesthoek.bookfast.me

Deelname: gratis

Organisatie: Regionaal Landschap Westhoek vzw, gemeente Zonnebeke, CO7

 

 

Adresgegevens

Berten Pilstraat 5a
8980 Zonnebeke
België

+0032 (0)51 77 04 41
[email protected]
https://www.rlwesthoek.bookfast.me/

Datum

Startdatum: 22/07/2024 18:30
Einddatum: 22/07/2024 20:30

Voorrang voor personen die ingeschreven zijn.

Prijs

€ 0

Faciliteiten

  • Zonnebeke
  • Gidsbeurt

In de buurt

zonnebeke-grafisch-element-zon.png
zonnebeke-grafisch-element-beek.png
zonnebeke-grafisch-element-zon.png