Zoeken

Kerktoren Zonnebeke – Getekend Landschap

De Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Zonnebeke is de eerste modernistische kerk die in België werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog. De kerk werd ontworpen door de bekende Brugse architect Huub Hoste. Om de toren met het panoramische uitzicht toegankelijk te maken, werkt Zonnebeke samen met het project Horizon 2025 van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer.

Technische ingrepen

Met nieuwe panoramische vensters, een nieuwe veilige spiltrap tot helemaal bovenaan en nieuwe vloeren kreeg de toren een eigentijdse inrichting.

Tentoonstelling

Op de tussenverdiepingen wordt een tentoonstelling voorzien met informatie over de geschiedenis van Zonnebeke. Het landschap is het centrale thema in de expositie. Ook de impact van de Eerste Wereldoorlog en de heropbouw van het tabula rasa-landschap speelt een belangrijke rol.

Tal van historische elementen zijn nog zichtbaar aanwezig in het landschap. Vanop het nieuwe uitkijkpunt hebben bezoekers aldus een uitzicht op de geschiedenis van de streek.

Praktisch

Dagelijks open van 10u00 tot 17u30 met laatste toegang om 16u30. Vanaf 16/12 tem 31/01 open van maandag t.e.m. vrijdag van 10u00 tot 16u30 met laatste toegang om 15u30.
Groepsreservaties (vanaf 15 personen) mogelijk via email naar reservaties@zonnebeke.be. (Vermelding van datum, uur, groepsnaam en aantal personen.)
Tickets voor individuele bezoekers kunnen aan het onthaal van de toeristische dienst of via de website worden gereserveerd.

Adres: Roeselarestraat, 8980 Zonnebeke
Toegangsprijs: Gratis


Bezoek met gids mogelijk!
Gidsen (vanaf 3de graad LO) dienen ten laatste 4 weken op voorhand te worden aangevraagd via email naar reservaties@zonnebeke.be.
Tarief gids 2019: €60,00, maximum 25 personen per gids, duur: 1,5 uur.

campagnebeeld