Zoeken

Eigen bodem

Passendalekaas

Zelfs wie deze klassieker nog niet zou kennen, zal ongetwijfeld direct verkocht zijn. Deze goudgele, smeuïge kaas in zijn natuurlijke witte korst is internationaal vermaard. De liefde voor het vak blijkt dadelijk uit de zachte textuur en volle smaak. Ideaal als tussendoortje of bij de aperitief. De Passendalekaas kent ook verschillende afgeleiden, zoals Père Joseph en Wijnendaele. 

Heksenbier

Passendalebier

Dit amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 5,5%, gebrouwen met verschillende moutsoorten, doet menig Passendalenaar het water in de mond krijgen. Momenteel is het bier enkel te verkrijgen in De Oude Kaasmakerij te Passendale.

Beselaars Heksenbier

Deze pittige blonde dorstlesser van 6,5% werd ontwikkeld voor de Heksenstoet in Beselare en is gebrouwen volgens een oud recept. Laat je betoveren! Wie het graag wat zoeter heeft, kan zich wagen aan een Heksencocktail. 

The Great Beer Passchendaele

"When opening a bottle of Passchendaele, please hold a minute of silence to commemorate those who fell on the battlefield." De herinnering aan de Slag bij Passendale wordt levendig gehouden met Passchendaele, The Great Beer. Deze halve liter van 5,2% verwijst naar de Britse inhoudsmaat 'pint', terwijl de stijl van het etiket en de verpakking de tijdsgeest van de Eerste Wereldoorlog oproepen. Proef de pittige afdronk dankzij een blend van Belgische hop, gekweekt in de frontstreek zelf. 

Zoete zondes ... laat je verleiden!
  • Heksenpralines: zoetebekken genieten van deze heksenkopjes uit witte, bruine of zwarte chocolade met een heksenvulling. Te verkrijgen bij Bakkerij Carrein
  • Heksentaart: een krokante bodem gevuld met vanillepudding, slagroom en frambozenstukjes afgewerkt een lichte amandelbiscuit en witte marsepein. Te verkrijgen bij Brood en Banket Wouter.
  • Heksentaart: Te verkrijgen bij Bakkerij Carrein.
  • Bezemtaart: een krokante bodem gevuld met vanillepudding, slagroom en bananenstukjes afgewerkt met een lichte amandelbiscuit en roze marsepein. Te verkrijgen bij Brood en Banket Wouter.
maaltijd tommy tucker tijdens platoon experienceTommy Tucker

Een typisch eenpansgerecht uit de Eerste Wereldoorlog met corned beef, aardappelen en groenten. Deze soldatenkost wordt tijdens de Platoon Experience geserveerd in een gamel. Een echte aanrader! Minder avontuurlijk aangelegd? Dan vind je het gerecht hier en daar ook terug op de menukaart van enkele Zonnebeekse horecazaken. Vraag de lijst op bij de Dienst voor Toerisme. 

Hoeve- en streekproducten

Ook in Zonnebeke laten hoeveproducten zich smaken. Niets is zo lekker als groenten, fruit, zuivel ... recht van bij de boer, het staat voor authenticiteit en een must voor groot en klein. Hoeveproducten zijn in. Een must voor elke fijnproever. Rep je naar onze hoeveproducten en streekproducten!

Meer informatie.