Zoeken

Polygon Wood

zicht op de butte

Het Polygoonbos (Doelbos) ligt op de Midden-West-Vlaamse heuvelrug. Het is er paradijs voor mens en dier. De kinderen kunnen er ravotten op de speelzone. Je kan er heerlijk wandelen langs de mooie dreven. Eventjes schuilen bij regenachtig weer, de boshut is de ideale plaats. Dit bos is ook de place-to-be om heel wat dieren te spotten: roofvogels, hazen, vossen, ... . Het is immers één van de belangrijkste broedplaatsen in de streek voor roofvogels. ’s Nachts waken de vleermuizen over het bos. Het bos herbergt zelfs een stuk heide, waar schapen weelderig grazen. De poelen zijn dan weer de ideale biotoop voor kikkers, salamanders en libellen. In onze streek is de Eerste Wereldoorlog nooit veraf. In deze serene omgeving bevindt zich het Buttes New British Cemetery. Aan de overkant van de straat ligt het kleinere Polygon Wood Cemetery. Diep verscholen in het groen ontdek je zelfs restanten van enkele bunkers: Scott Post en New Zealand Bunkers. 

Een snuifje geschiedenis

Het is een restant van een groot woud dat ooit in het bezit was van de abdijen van Zonnebeke en de Nonnebossen. In de 19de eeuw wordt het reeds gebruikt door militairen en werd er een schietstand aangelegd en kwam er een grote paardenrenbaan. Tijdens het eerste oorlogsjaar liep het front hier vast. De Duitsers bouwden hier bunkers en schuilplaatsen. In 1917 werd deze locatie ingenomen door de 1ste Australische Divisie en de 5de Australische Divisie.

Praktische informatie

zicht op Polygon Wood Cemetery

Parkeer je wagen op de nieuwe ruime parking aan de hoek Citernestraat en Lange Dreve. Ga op verkenning via een uitgestippelde wandeling in het bos. Ontdek met de kids de geheimen van het bos aan de hand van de mysterieuze speurtocht. Meer vragen en informatie, neem contact op met de boswachter van dienst. Het bos is gelegen aan fietsknooppunt. 
 


 

Contactgegevens: Lange Dreve - B-8980 Zonnebeke - T 0032 (0)51 77 04 41 - toerisme@zonnebeke.be

Toegang: vrij
Duur: 60 minuten
Gids reserveren voorwaarden - mail