Zoeken

Polygon Wood wandellus (9 km)

Polygon WoodStart en parking: Dienst voor Toerisme, Berten Pilstraat 5A, 8980 Zonnebeke

Met de handige wandelkaart ‘The Legacy’ ga je op ontdekking in onze gemeente. De zuidelijke wandellus loopt richting het Polygoonbos en het vroegere slagveld nabij Beselare. Het Polygoonbos heeft een bijzondere plaats in het oorlogsverhaal verworven en tot viermaal toe op de daar aanwezige troepen heroverd. Naast het kleine CWGC Polygon Wood Cemetery vind je er ook CWGC Buttes New British Cemetery waar voornamelijk Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten er hun laatste rustplaats vonden. Kenmerkend aan de site is het Australische monument op de doelheuvel van waarop je een prachtig zicht hebt op de begraafplaats en de omgeving. Ook de Nieuw-Zeelandse Missing Memorial, geïnspireerd door de klassieke Griekse tempel kenmerkt de begraafplaats. Het landschap is er bijzonder aangenaam om te wandelen. Vooral de idyllische Polygonebeekvallei en het Polygoonbos laten je je in een andere streek door zijn atypische vergezichten en variatie in vegetatie.

Een overzichtskaart van het traject van de wandelroute vind je terug aan het startpunt. De route is bewegwijzerd aan de hand van zeshoekige bordjes en langsheen de lus wordt de info weergegeven op viertalige infopanelen.
De wandelkaart met de 3 Legacy of Passchendaele wandellussen (Tyne Cot, Polygon Wood en Geluveld) is te koop bij de Dienst voor Toerisme of via http://webshopzonnebeke.recreatex.be/. Kostprijs is €1,50/kaart.