Zoeken

Tyne Cot Cemetery wandelroute (6 km)

ALGEMEEN

De wandeling richting Tyne Cot volgt de 'Road to Passchendaele' die Australische troepen in 1917 volgden om Passendale in te nemen.

Langsheen de wandeling staan verschillende infodragers die je de geschiedenis van Zonnebeke vertellen. Zowel WOI als niet-WOI.

 

PRAKTISCH

De Tyne Cot Cemetery wandellus is 6 km lang en is duidelijk weergegeven op het toegevoegde plan.

Er zijn toegankelijke parkeerplaatsen ingericht op parking 2 van het Kasteeldomein die zich bevindt in de Berten Pilstraat 5B, 8980 Zonnebeke.

De wandellus start en eindigt aan het Kasteelgebouw gaat over toegankelijke paden. De aard van de ondergrond is aangegeven op het plan en is voornamelijk verhard. 

De halfverharde stukken zijn van dergelijke kwaliteit dat zij goed doenbaar zijn voor rolstoelgebruikers door een fijne steenslag. Er bevinden zich toegankelijke toiletten in het Kasteelgebouw (gratis), het Kasteeldomein (gratis) en op Tyne Cot Cemetery (€0,50) die je in de helft van de wandeling tegenkomt. 

We raden een begeleider aan. Hoewel er geen hindernissen en weinig drempels groter dan 2 cm langs het traject bevinden, is het zo dat er bepaalde stukken een hellingsgraad hebben die groter is dan 5%. 

Er kan iets gegeten en gedronken worden in de Zonnebeekse ReCa in het centrum van Zonnebeke.

 

INFOPANELEN

1. Abij van Zonnebeke

2. Abdijtuin

3. Road to Passchendaele

4. Battle of Broodseinde

5. Thames Farm

6. Daring Crossing

7. A generation lost

8. Keerselaarshoek

9. Tyne Cot

10. Flandern I & II stellung

11. New Zealand in Passchendaele (niet op parcours)

12. 's Graventafel (niet op parcours)

13. Beecham Dugout (niet op parcours)

14. Zij die niet terugkeerden