Zoeken

Polygon Wood wandeling (4,5 km)

ALGEMEEN

De wandeling richting Polygon Wood doorkruist het nieuwe parkgedeelte dat in 2014 werd angelegd waarna erfgoed en begraafplaatsen in en rond het Polygoonbos worden aangedaan.

Langsheen de wandeling staan verschillende infodragers die je de geschiedenis van Zonnebeke vertellen. Zowel WOI als niet-WOI.

 

PRAKTISCH

De Polygon Wood wandellus is 4.5 km lang en is duidelijk weergegeven op het toegevoegde plan.

Er zijn toegankelijke parkeerplaatsen ingericht op parking 2 van het Kasteeldomein die zich bevindt in de Berten Pilstraat 5B, 8980 Zonnebeke.

De wandellus start en eindigt aan het Kasteelgebouw gaat over toegankelijke paden. De aard van de ondergrond is aangegeven op het plan en is voornamelijk verhard. 

De halfverharde stukken zijn van dergelijke kwaliteit dat zij goed doenbaar zijn voor rolstoelgebruikers door een fijne steenslag. Er bevinden zich toegankelijke toiletten in het Kasteelgebouw (gratis) en het Kasteeldomein (gratis) aan de start en op het eind van de wandeling. 

We raden een begeleider aan. Hoewel er geen hindernissen en weinig drempels groter dan 2 cm langs het traject bevinden, is het zo dat er bepaalde stukken een hellingsgraad hebben die groter is dan 5%. 

Er kan iets gegeten en gedronken worden in de Zonnebeekse ReCa in het centrum van Zonnebeke.

 

INFOPANELEN

1. Passchendaele Memorial Gardens

2. Steenbakkerij

3. Landschap en Oorlog

4. Passchendaele mud

5. Polygon Wood 

6. Polygon Wood Cemetery

7. New Zealand Bunkers

8. Scott Post

9. Buttes New British Cemetery

10. Polderhoek Chateau

11. Reutelbos

12. New Zealand Frontline

13. Pipark 'In De Ster'

14. Broodseinde Ridge