Zoeken

Geluveld wandeling (2,5 km)

ALGEMEEN

Geluveld is een begrip. Op 31 oktober worden de Duitsers er op een stoutmoedige en heldhaftige tegengehouden. Dit tegenhouden legde de basis voor de stellingenoorlog in de regio.  Het dorp blijft van groot belang voor de Duitsers en is wereldberoemd door haar Menenstraat die eindigt onder de Menenpoort in Ieper. 

Langsheen de wandeling staan verschillende infodragers die je de geschiedenis van Geluveld vertellen. Ook geniet je er van prachtige vergezichten.

 

PRAKTISCH

De Geluveld wandellus is 2.5 km lang en is duidelijk weergegeven op het toegevoegde plan.

Er zijn toegankelijke parkeerplaatsen beschikbaar op markt van Geluveld (Geluveldplaats, 8980 Zonnebeke).

De wandellus start en eindigt aan de hoek van de kerk gaat over toegankelijke paden. De aard van de ondergrond is aangegeven op het plan en is voornamelijk verhard. 

De halfverharde stukken zijn van dergelijke kwaliteit dat zij goed doenbaar zijn voor rolstoelgebruikers door een fijne steenslag. Er bevinden zich geen toegankelijke toiletten ter plaatse. 

Je kan terecht bij de lokale HoReCa in Geluveld of in het Kasteelgebouw (gratis) en het Kasteeldomein (gratis) te Zonnebeke (Berten Pilstraat 5b, 8980 Zonnebeke). Het Kasteeldomein bevindt zich op 6 km van Geluveld. 

We raden een begeleider aan. Dit gezien er zich 3 lage borduren langs het traject bevinden en dat er bepaalde stukken een hellingsgraad hebben die groter is dan 5%. 

Er kan iets gegeten en gedronken worden in de Geluveldse ReCa in het centrum van Geluveld.

 

INFOPANELEN

1. Geluveld Intro

2. Gheluvelt Chateau

3. Polderhoek Chateau

4. Menin Road - Ypernstrasse

5. Tower Hamlets

6. Lewis House

7. Molen Geluveld