Zoeken

Inhuldiging fietsinrijpunt Kasteeldomein Zonnebeke

Op zaterdag 11 maart 2017 werd in het Kasteeldomein van Zonnebeke een fietsinrijpunt ingehuldigd. De gemeente Zonnebeke beschikt hiermee nu over twee inrijpunten. Naast het inrijpunt in het Kasteeldomein is er ook eentje aan De Oude Kaasmakerij in Passendale. Het gaat om twee prachtig aangelegde fietsparkings, van waaruit je een fietstocht door het Zonnebeekse landschap kan starten. Beide inrijpunten beschikken onder meer over oplaadpunten voor elektrische fietsen. Het college van burgemeester en schepenen huldigde het inrijpunt in met een testrit.

De gemeente Zonnebeke en de Dienst voor Toerisme zetten sinds enkele jaren sterk in op wandelen en fietsen als toeristische producten. Zonnebeke staat dan ook voor diversiteit en kent tal van toeristische trekpleisters. Verschillende wandel- en fietspaden brengen je langs de mooiste, soms onbekende plekjes. Onderweg ontdek je de rijke geschiedenis van de gemeente, de stille getuigen van de Eerste Wereldoorlog in het landschap en de plaatselijke fauna of flora.  In het kasteeldomein van Zonnebeke kan men even uitrusten of de benen strekken tijdens een bezoek aan het nabijgelegen Memorial Museum Passchendaele 1917.

Met het masterproject ‘The legacy of Passchendaele’, dat in 2010 werd opgestart met steun van Toerisme Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen, wil de gemeente Zonnebeke het vroegere slagveld en het aanwezige erfgoed ontsluiten voor de vele toeristen die hier jaarlijks op bezoek komen. Het project is onderverdeeld in drie kernacties: het creëren van toeristisch-recreatieve lussen, ontsluiting van WOI-sites en de uitbreiding van het bezoekersonthaal. De twee fietsinrijpunten werden aangelegd om de fietsers van hieruit de omgeving te laten verkennen.

‘Fietstoerisme is de laatste tijd heel wat geëvolueerd. Enerzijds zijn er heel wat voorzieningen bijgekomen die van de Westhoek een bijzonder fijne plaats maken om er rond te peddelen. Anderzijds merken we ook een evolutie in bijvoorbeeld de opkomst van elektrische fietsen, waardoor fietsers langer kunnen fietsen en dus meer van de regio te zien krijgen. Met de elektrische oplaadpunten in het inrijpunt willen we voldoen aan deze vraag’, aldus Sabine Vanderhaeghen, Schepen voor Toerisme Zonnebeke.

Meer info:

Dienst Toerisme Zonnebeke
Berten Pilstraat 5A
8980 Zonnebeke
W: www.toerismezonnebeke.be
E: toerisme@zonnebeke.be