Zoeken

Heropening Kerktoren van Zonnebeke en Bezoekerscentrum bij Tyne Cot Cemetery

De Kerktoren van Zonnebeke en het bezoekerscentrum bij Tyne Cot Cemetery heropenen de deuren

Op 18 maart sloten de deuren van de kerktoren in Zonnebeke en het bezoekerscentrum bij CWGC Tyne Cot Cemetery noodgedwongen de deuren ten gevolge van het Coronavirus. Nu is het moment aangebroken om deze twee sites terug te openen na een rustpauze van net geen 4 maanden. Op beide locaties zijn de nodige maatregelen getroffen om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het gemeentebestuur van Zonnebeke hoopt met de opening van de sites tegemoet te komen aan de grote vraag naar een toeristisch recreatief aanbod in eigen land.

 

Zowel de kerktoren van Zonnebeke, met bijhorende tentoonstelling ‘Getekend Landschap’, als het bezoekerscentrum bij Tyne Cot Cemetery zijn toplocaties binnen het Zonnebeekse toeristische aanbod. Nu we het coronavirus beter begrijpen en zelfs bij zijn ‘nekvel’ hebben, en het toerisme zich herneemt, vind het gemeentebestuur dat de tijd rijp is om beide locaties te heropenen. Bij de heropening wordt rekening gehouden met de huidige corona-richtlijnen. Zo is er onder andere een bezoekerstraject aangeduid op de grond, zijn de richtlijnen duidelijk geafficheerd en wordt er dagelijks ontsmet. Het maximumaantal gelijktijdige bezoekers in de kerktoren wordt beperkt tot 20 personen.

Met de heropening van deze sites zijn alle ReCa, Zonnebeekse musea, bezoekerscentra en uitkijkpunten terug geopend. Op die manier kunnen toeristen zich nog meer gaan spreiden over de gemeente. Veiliger voor iedereen dus. Nu al klinken er zeer positieve reacties van bezoekers die een bezoekje inplannen.

‘De openstelling van de twee sites betekent dat zowel burgers als bezoekers van een groter toeristisch aanbod kunnen genieten deze zomer. Als gemeente ontvangen we hen dan ook met open armen.’, aldus schepen Vanderhaeghen.

 

Bezoekerscentrum Tyne Cot Cemetery

 

Kerktoren Zonnebeke