Zoeken

Buitengewoon Kamperen in de Zandvoordse Gasthuisbossen te Zonnebeke kent succes!

Buitengewoon Kamperen in de Zandvoordse Gasthuisbossen te Zonnebeke kent succes!

Bij het begin van de zomer lanceerde Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid de Campagne ‘Buitengewoon Binnenland’. Slogans als ‘Groeten uit buitengewoon binnenland’ lokken de Vlamingen naar de Natuur. De Vlaming ontdekte de laatste maanden 300 verschillende natuurdomeinen in eigen land. In enkele natuurdomeinen kan je sinds 1 juli buitengewoon kamperen in een heus tipidorp.  

Wie vakantie zegt, zegt overnachten. Natuur en Bos lanceerde op 7 juni het concept ‘Buitengewoon Kamperen’. Het ging op zoek op zoek naar 13 unieke locaties in de Vlaamse natuur waar je back to basics kan kamperen van juli t.e.m. september. Zo’n kampeerspot bestaat uit 8 tot 15 tipi-tenten voor 4 of 6 personen op een grote afstand van elkaar. Met de nodige aandacht voor social distancing kan je genieten van de rust en de natuur. Naast veilig kamperen is er ook aandacht voor duurzaamheid. Zo is er een minimale impact op de natuur, ecologische droogtoiletten en douchezakken met opgewarmd regenwater.

In Zonnebeke bevindt de kampeerspot zich naast de Zandvoordse Gasthuisbossen. Een schitterende gemeente en unieke locatie om te overnachten. Natuur, rust en een prachtig zicht typeren de locatie, een verborgen parel in Vlaanderen. Het Natuur en Bos bevestigt dat de formule succes kent. Na drie weken verbleven er in Zonnebeke reeds 237 kampeerders in het groen! Opvallend is dat de kampeerplaatsen ook ‘nieuwelingen’ weten aan te trekken die voorheen nooit gingen kamperen. Hoewel de andere provincies ook aan bod komen, ligt het aandeel West-Vlamingen op 32% van het totaal aantal boekingen in onze gemeente. Vlaams Brabant volgt op 24% en Oost-Vlaanderen sluit de top 3 af met 22%.

De Kampeerspot bevindt zich op 10 minuten van Zonnebeke. Als verblijfstoerist pik je er in op het schitterende toeristisch-recreatieve aanbod. Geniet van deze schitterende parels tot eind september.

 

Meer info: www.buitengewoonkamperen.be

Instagram: #buitengewoonkamperen

 Facebook: www.facebook.com/buitengewoonkamperen

 

Alle dertien tipidorpen op een kaart: Zonnebeke, De Pinte, Willebroek, Groenenberg, Pepingen, Tielt-Winge, Holsbeek, Rotselaar, Pelt, Kermt, Bilzen, Opoeteren en Heers (vanaf augustus)

buitengewoon kamperen

buitengewoon kamperen 2buitengewoon kamperen 3