Zoeken

Week van het Bos: 10 - 17 oktober

Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek. Samen met je klasgenoten, ouders en vrienden! Het volgende programma geeft je al heel wat inspiratie om actief naar buiten te trekken. Dit te voet of met de fiets! Als je het avontuur opzoekt, dan loert er achter elke boomstam een verrassing.

TIPS EN ACTIVITEITEN!

 1. Inleefwandeling - ‘De Boom in’Week van het bos 3(gratis)
  Kasteel van Zonnebeke - Berten Pilstraat 5a, 8980 Zonnebeke
  Zondag 10 oktober van 14u00 – 15u30 - inschrijven
  Zondag 17 oktober van 14u00 – 15u30 - inschrijven
  Vanaf 7 jaar

In de winter is het koud en zijn de bomen kaal. In de lente komen bloemen en planten weer uit de grond en groeien de blaadjes aan de bomen. In de zomer staan ze in hun volle pracht. In de herfst kleuren ze mooi maar laten hun blaadjes los. Bomen zien er tijdens het  jaar steeds anders uit.
Met verhalen, leuke weetjes en doe-activiteiten ontdekken we de wondere wereld van bomen door vier seizoenen met speciale aandacht voor herfst en het kasteeldomein.

 

Week van het bos 2

  2. Zoektochten in Zonnebeke

Verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht aan mama's en papa's met kinderen van vijf tot elf jaar, in de mooiste bossen van Zonnebeke!
Haal je zoektocht af in de Dienst voor Toerisme (€ 1/formulier) of win één van de 60 gratis exemplaren via de Facebookactie!

 • De Verdwenen Steen van Zonnedaele

Kasteeldomein Zonnebeke – Berten Pilstraat 5a, 8980 Zonnebeke

Al sinds de Romeinen is Zonnebeke een ideale plaats voor een dorp. In de vroege middeleeuwen bouwde men er zelfs een abdij. Het park was eigendom van de abdij en zorgde voor voedsel en inkomen. Naast de abdij stond het kasteel van een befaamde ridder. Helaas is zijn geschiedenis samen met zijn kasteel verdwenen. Er zou echter wel nog een steen bestaan met zijn wapenschild. Maar waar zou die verborgen liggen?

 

 • Vrouw zoekt man in de Gasthuisbossen

Gasthuisbossen Zandvoorde – Parking Kleine Ieperstraat, 8980 Zonnebeke

Kaat, de zwarte specht, is alle hoop kwijt. Ze wil zo graag een nest eieren maar in de wijde omgeving van de Gasthuisbossen is er geen mannetje zwarte specht te vinden.
Ga je mee op zoek? We gaan de pieren uit de neus halen van de andere dieren in het bos. Misschien weten zij waar ze best zoekt?

 

 • Mysterie in het Polygoonbos

Polygoonbos Zonnebeke – Lange Dreve, 8980 Zonnebeke

Boswachter Eric zag vanmorgen tijdens zijn dagelijkse ronde een vos met een helrode snuit. Het leek wel bloed! De boswachter besluit op pad te gaan om uit te zoeken of er bosdieren gekwetst zijn. Help jij hem hierbij?

Week van het bos 4

 

   3. Het Avonturenpad

(gratis)
Parking 2 Kasteeldomein - Berten Pilstraat 5b, 8980 Zonnebeke
Alle leeftijden

Je wandelt, klimt en klautert via bruggetjes, stapstappen en touwenparcours doorheen het kasteeldomein. En…je wordt hiervoor beloond, met prachtige uitzichten op de mooie omgeving.
Ravot, loop en speel erop los en spot verschillende dieren en planten in de graszones, vijvers en kreken, loof- en naaldbossen en landbouwgronden.
Volg het Avonturenpad en geniet van de 5 spelzones met speeltuigen in natuurlijke materialen.

Haal een plannetje af in de Dienst voor Toerisme in het Kasteelgebouw

 

    4. Crossen door de bossen met Jaek en Nink

(gratis)Week van het bos 5


Kasteel van Zonnebeke - Berten Pilstraat 5a, 8980 Zonnebeke
Vanaf 7 jaar

Met deze route vertrek je aan de Dienst voor Toerisme in Zonnebeke en fiets je richting Ieper. Via avontuurlijke paden langs de mooiste bossen van de streek!
De route is bewegwijzerd en 29 km lang wat een ideale lengte is voor de jongsten. Onderweg passeer je mooie sites, speelpleinen en terrasjes waar je even halt kan houden.

Download de route gratis via de volgende link of haal jouw formulier af in de Dienst voor Toerisme in het Kasteelgebouw