Zoeken

Kerktoren Zonnebeke – Getekend Landschap

De Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Zonnebeke is de eerste modernistische kerk die in België werd gebouwd na de Eerste Wereldoorlog. De kerk werd ontworpen door de bekende Brugse architect Huub Hoste. Om de toren met het panoramische uitzicht toegankelijk te maken, werkt Zonnebeke samen met het project Horizon 2025 van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer.

Technische ingrepen

Momenteel worden in de kerktoren de nodige werken uitgevoerd. Met nieuwe panoramische vensters, een nieuwe veilige spiltrap tot helemaal bovenaan en nieuwe vloeren krijgt de toren een eigentijdse inrichting. Vanaf april kunnen bezoekers genieten van het uitzicht over het unieke landschap in de regio.

Tentoonstelling

Op de tussenverdiepingen wordt een tentoonstelling voorzien met informatie over de geschiedenis van Zonnebeke. Het landschap is het centrale thema in de expositie. Ook de impact van de Eerste Wereldoorlog en de heropbouw van het tabula rasa-landschap speelt een belangrijke rol.

Tal van historische elementen zijn nog zichtbaar aanwezig in het landschap. Vanop het nieuwe uitkijkpunt hebben bezoekers aldus een uitzicht op de geschiedenis van de streek.

Praktisch

Het uitkijkpunt en zijn tentoonstelling opent op 6 april 2019.
Dagelijks open van 9 tot 18u00 met laatste toegang om 16u30. Jaarlijks gesloten van 16 december tot en met 31 januari.
Groepsreservaties (vanaf 15 personen) mogelijk via email naar reservaties@zonnebeke.be. (Vermelding van datum, uur, groepsnaam en aantal personen.)
Tickets voor individuele bezoekers kunnen vanaf 6/04 aan het onthaal van de toeristische dienst worden gereserveerd.

Adres: Roeselarestraat, 8980 Zonnebeke
Toegangsprijs: Gratis


Bezoek met gids mogelijk vanaf 1/06/2019.
Gidsen dienen ten laatste 4 weken op voorhand te worden aangevraagd via email naar reservaties@zonnebeke.be.
Tarief gids 2019: €60,00, maximum 25 personen per gids, duur: 1,5 uur.

campagnebeeld