Zoeken

Zonnebeke Gegidst - Kerktoren Zonnebeke (2 km)

Datum
zaterdag 02 oktober, 2021 van 13:00 tot 16:00

De Onze-Lieve-Vrouwekerk in Zonnebeke is de eerste modernistische kerk in België. Na de vernieling van de vooroorlogse kerk tijdens de Eerst Wereldoorlog werd een nieuw ontwerp gemaakt door de bekende architect Huib Hoste. De panoramische ramen bovenaan de kerktoren zorgen voor een prachtig uitzicht over de altijd maar veranderende omgeving.

De gids neemt je mee doorheen de geschiedenis van Zonnebeke met het altijd maar veranderende landschap en de heropbouw ervan als centrale thema. Verschillende historische elementen zijn nog steeds zichtbaar in het landschap en zijn perfect te spotten vanuit de kerktoren.

Tijdens deze tour neemt een gids je mee naar boven in de kerktoren. De tentoonstelling en de geschiedenis van de kerk worden door in de woorden van gids vertelt.

 

PRAKTISCH

Thema: Landschap doorheen de eeuwen, uitkijkpunt

Datum: Zaterdag 2 oktober 2021

Startplaats: Kerktoren Zonnebeke

               Roeslarestraat, 8980 Zonnebeke

Start wandeling: 13:00 – einde: 16:00

Inschrijven: inschrijven doe je via de volgende link.

Jouw inschrijving is volledig na overschrijving van € 5,00 per persoon (ouder dan 12 jaar). Dit tegen donderdag 30 september 2021. Gebruik hier de vermelding 'Kerktoren Zonnebeke + aantal personen'.

Covid-19: De coronamaatregelen die van tel zijn op het moment dat het evenement doorgaat worden toegepast. Dit kan invloed hebben op het aantal deelnemers en zelfs op het doorgaan van het evenement. De meest correcte informatie staat bij elk evenement op www.toerismezonnebeke.be.

De Kerktoren Copyright Zonnebeke