Zoeken

Zonnebeke Gegidst - Kasteeldomein Geluveld (5 km)

Datum
zaterdag 05 juni, 2021 van 09:00 tot 12:00

Kasteeldomein Geluveld Copyright

In 2021 is het 100 jaar geleden dat de eerste vrouwelijke burgemeester werd aangesteld. Léonie Keingiaert werd burgemeester van Geluveld en schreef daarmee Belgische geschiedenis.

Deze opmerkelijke dame had een pittig karakter en was voor op haar tijd als actief feministe. Léonie was van adel en woonde lang in het kasteel van Geluveld. In juni 2021 vertelt een gids je haar verhaal en dat van het kasteeldomein van Geluveld tijdens een gegidste wandeling op het domein. Een sterke aanrader voor lokale bewoners, maar ook voor diegenen die geïntrigeerd zijn door de eerste vrouwelijke burgemeester van België en hier meer over willen weten.

 

PRAKTISCH

Thema: Léonie Keingiaert, eerste vrouwelijke burgemeester in België

Datum: Zaterdag 5 juni 2021

Startplaats: Marktplein Geluveld

               Geluveldplaats 1, 8980 Geluveld

Start wandeling: 09:00 – einde: 12:00

Inschrijven: inschrijven doe je via de volgende link.

Jouw inschrijving is volledig na overschrijving van € 5,00 per persoon (ouder dan 12 jaar). Dit tegen donderdag 3 juni 2021. Gebruik hier de gestructureerde mededeling die je via mail ontvangt.

Covid-19: De coronamaatregelen die van tel zijn op het moment dat het evenement doorgaat worden toegepast. Dit kan invloed hebben op het aantal deelnemers en zelfs op het doorgaan van het evenement. De meest correcte informatie staat bij elk evenement op www.toerismezonnebeke.be.