Zoeken

Zonnebeke Gegidst - Geluveld wandellus (4,5 km)

Datum
zaterdag 07 augustus, 2021 van 09:00 tot 12:00

Geluveld wandellus Copyright MMP1917

Tijdens deze wandeling met zicht op de grensstreek geniet je van prachtige landschappen en schitterende panorama’s. Je zal veel te weten komen over de geschiedenis van Geluveld en wat ze betekent heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het dorp lag op de Menenstraat, een weg dat Menen en Ieper direct verbond. Dit zorgde ervoor dat Geluveld strategisch van groot belang was voor de Duitsers. In 1917 stoten de Britten door tot aan de rand van het dorp na hevige en bloedige gevechten. Als gevolg van deze zware schietpartijen werd de rand van het dorp volledig van de kaart geveegd. De gids vertelt je alles wat je moet weten over deze regio en zijn woelige tijd tijdens de Eerste Wereldoorlog.

 

PRAKTISCH

Thema: Geluveld tijdens WOI

Datum: Zaterdag 7 augustus 2021

Startplaats: Marktplein Geluveld

               Geluveldplaats 1, 8980 Geluveld

Start wandeling: 09:00 – einde: 12:00

Inschrijven: inschrijven doe je via de volgende link.

Jouw inschrijving is volledig na overschrijving van € 5,00 per persoon (ouder dan 12 jaar). Dit tegen donderdag 5 augustus 2021. Gebruik hier de vermelding 'Geluveld wandellus + aantal personen'.

Covid-19: De coronamaatregelen die van tel zijn op het moment dat het evenement doorgaat worden toegepast. Dit kan invloed hebben op het aantal deelnemers en zelfs op het doorgaan van het evenement. De meest correcte informatie staat bij elk evenement op www.toerismezonnebeke.be.