Zoeken

Fotowandelzoektocht 2020: Het pittoreske Passendale anders bekeken

Van
zaterdag 18 april, 2020 om 00:00
Tot
zondag 20 september, 2020 om 23:59

fwz

Op 18 april start de 3e editie van de fotowandelzoektocht. Dit jaar niet meer in het Kasteeldomein, maar in Passendale. Het parcours is 3 km lang. Foto’s met pijlen wijzen je de weg in het pittoreske dorp. De zoektocht laat je op een leuke manier de gemeente ontdekken. Start en einde zijn aan het oud gemeentehuis in Passendale. Er zijn 36 te zoeken foto’s die in de juiste volgorde geplaatst moeten worden.

Een ludiek filmpje, waarin drie dames een partijtje minigolf spelen in De Oude Kaasmakerij, helpt je op de goede weg om de extra vragen te beantwoorden. Deelnemers moeten raden wie dit onderonsje won en wat de som is van het totaal aantal behaalde (straf)punten door de speelsters. De dames zijn de uitbaatsters van de horecazaken die langs het parcours liggen. Het filmpje is een leidraad, maar ook niet meer dan dat. Laat je niet misleiden …

De wandelzoektocht is vanaf 18 april te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme Zonnebeke, bij verschillende lokale horecazaken in Zonnebeke en op elk marktplein in elke deelgemeente in een blokpaal. De formulieren worden gratis verspreid, maar bij afgifte van de antwoordstrook wordt een bijdrage van 1 euro gevraagd. De eerste tien winnaars ontvangen een prijs. De prijzenpot bestaat uit een reeks Zonnebonnen en geschenkmanden met streekproducten. De hoofdprijs is een Zonnebon ter waarde van 120 euro. De zoektocht loopt tot en met 20 september. De prijsuitreiking vindt plaats op 9 oktober om 19.30 uur in De Oude Kaasmakerij in Passendale.

 

OPMERKING BIJ TE ZOEKEN FOTO NUMMER 10

Maria werd van haar sokken geblazen door het groot aantal deelnemers aan de zoektocht. Het beeldje werd ondertussen netjes terug op haar plaats gehangen, maar is aan de onderkant helaas wat geschonden. Dit is echter geen belemmering om deze foto te noteren.

Maria

Meer info: Dienst voor Toerisme Zonnebeke, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be

Bekijk hier het filmpje: