Zoeken

Fotofietszoektocht 2021: 'Beeldig Ieper en Zonnebeke'

Van
dinsdag 01 juni, 2021 om 00:00
Tot
zondag 17 oktober, 2021 om 23:59

Voor het 6de jaar op rij organiseert de Dienst voor Toerisme een zomerfietszoektocht. Het traject van 44,5 km loopt op het Fietsnetwerk Westhoek en laat de fietser de mooiste plekjes van Ieper en Zonnebeke ontdekken. De tocht kan ook opgedeeld worden in twee kleinere lussen van 25 en 35 km.

Instappen kan eender waar op de lus. Hou tijdens de fietstocht de ogen goed open zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Onderweg moeten diverse foto’s gezocht worden. Je maakt kans op één van de prijzen als je erin slaagt om de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. De schiftingsvraag zal de uiteindelijke winnaars bepalen.

De fietszoektocht is vanaf 1 juni te verkrijgen bij de organiserende Diensten voor Toerisme, verschillende lokale horecazaken of aan de blokpalen op de marktpleinen in Groot-Zonnebeke. Je kan gratis deelnemen. De eerste tien winnaars ontvangen een prijs. De prijzenpot bestaat uit een reeks Zonnebonnen en Ieperse Kadobonnen. De hoofdprijs is een bon ter waarde van 120 euro. De zoektocht loopt tot en met 17 oktober. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 30 oktober om 11 uur in de Dienst voor Toerisme Ieper.

Meer info: Dienst voor Toerisme Zonnebeke, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be 

Fietsnetwerk Westhoek

De route ligt volledig op het knooppuntennetwerk van de Westhoek. Volg onderweg de groen/witte bewegwijzering van knooppunt naar knooppunt. Heb je toch liever de fietsnetwerkkaart mee? Spring dan snel even binnen in één van de organiserende Diensten voor Toerisme of bestel de kaart online . De kaart biedt meer dan 1.100 km fietsplezier en kost slechts 9 euro.

Download hier de zoektocht. Let wel! Enkel originele formulieren kunnen worden ingediend.

 

OPGELET VOOR DE VOLGENDE OPMERKINGEN!

  • Oeps! Foto 39 ligt helaas niet op het parcours en mag je noteren op plaats 6. Onze excuses hiervoor!
  • Foto 12 wordt cadeau gegeven op plaats 5. De foto ligt niet langs de te volgen weg, maar is wel zichtbaar vanaf de te volgen weg.
  • In het centrum van Ieper, tussen knooppunten 69 en 89, zijn werken bezig. Volg de aangeduide omleiding niet! Je kan het parcours gewoon afleggen zoals voorzien en de te zoeken foto’s in de juiste volgorde plaatsen. In de oplossing wordt elke foto slechts 1 x genoteerd.

Fotofietszoektocht Zonnebeke