Zoeken

Fotofietszoektocht 2020: Zonnebeke herrijst

Van
maandag 01 juni, 2020 om 09:00
Tot
woensdag 30 september, 2020 om 23:59

cpVoor het 5e jaar op rij organiseert de Dienst voor Toerisme Zonnebeke een zomerfietszoektocht. ‘The Legacy’ fietsroute is een traject van 37 km en laat je kennis maken met het monumentale erfgoed van onze gemeente. De zoektocht laat je de mooiste plekjes van Zonnebeke ontdekken.

Na de Eerste Wereldoorlog ligt de Westhoek in puin. Herstellen lijkt een onbegonnen zaak, maar de streek krabbelt weer recht. In tien jaar tijd herrijst ook Zonnebeke. Deze wederopbouw bepaalt tot op vandaag het uitzicht van onze gemeente en is dan ook de rode draad in deze fietszoektocht.

De route start aan parking 2 in het Kasteeldomein. Hou tijdens de fietstocht de ogen goed open zodat je geen enkel detail over het hoofd ziet. Onderweg moeten diverse foto’s gezocht worden. Op geregelde afstanden vind je een zomers terrasje om even op adem te komen. Je maakt kans op één van de prijzen als je erin slaagt om de foto’s in de juiste volgorde te plaatsen. De schiftingsvraag zal de uiteindelijke winnaars bepalen.

 

 

Foto: Copyright Westtoer

De fietszoektocht is vanaf 1 juni te verkrijgen bij de Dienst voor Toerisme Zonnebeke en verschillende lokale horecazaken in Zonnebeke. Je kan gratis deelnemen. De prijzenpot bestaat uit vijf Zonnebonnen, met als hoofdprijs een bon ter waarde van 120 euro. De zoektocht loopt tot en met 30 september. De prijsuitreiking vindt plaats op 17 oktober om 11 uur (locatie nog niet gekend).

OPGEPAST: ‘The Legacy’ fietsroute staat aangeduid met zeshoekige bordjes. In Zandvoorde voorzien we, door wegenwerken, een kleine omleiding via de Waterstraat en Keiweg. De omleiding zal duidelijk aangegeven worden.

Meer info: Dienst voor Toerisme Zonnebeke, 051 77 04 41, toerisme@zonnebeke.be

ffz     

Op de kaart staat helaas een klein foutje. We geven twee foto’s prijs, namelijk foto nr. 3 en 14. Op de kaart staan de nummertjes bij de foto’s verkeerd. Bij de ‘te zoeken foto’s’ en op de antwoordstrook staat alles gelukkig correct.