Zoeken

‘5e auto (20km) zoektocht te Zonnebeke (Zandvoorde)’

Van
zaterdag 14 april, 2018 om 09:00
Tot
zondag 26 augustus, 2018 om 23:59

De autozoektocht te Zonnebeke is een zoektocht georganiseerd door Prime Productions Beselare in samenwerking met de Dienst Toerisme en de dienst Vrije Tijd Zonnebeke. Met de opbrengst van de zoektocht zullen culturele activiteiten georganiseerd worden in groot Zonnebeke op 27 juli tijdens Tournéé Musical.

De gezinsvriendelijke zoektocht loopt tussen 14 april en 26 augustus 2018 van het landelijke Zonnebeke naar de Zandvoordeplaats. De zoektocht stelt een 30-tal - soms pittige vraagjes - waarbij men geen woordenboek of internet nodig heeft. Alle antwoorden kunnen onderweg worden gevonden.

In de zoektocht zijn niet alleen onze vragen te vinden maar ook heel wat toeristische info over wat je allemaal tegenkomt onderweg. Er wordt dit jaar in Zandvoorde heel wat aandacht besteed aan de figuur van Jacques Brel die dit jaar 40 jaar geleden is overleden.

Dankzij de steun van vele sponsors kunnen we een mooie prijzentafel aanbieden, waardoor iedere deelnemer die zijn antwoordenblad indient een waardevolle prijs ontvangt, en bovendien met het volgnummer van het zoektochtboekje gratis kan deelnemen aan de tombola met nog meer prijzen.

De prijsuitreiking gaat door vrijdag 14 september 2018.

De zoektochtboekjes zijn vanaf vrijdag 13 april te koop voor €10 bij:

  • Dienst Toerisme (kasteelpark), Berten Pilstraat 5A te Zonnebeke.
  • Dimi, Roeselarestraat 8 te Zonnebeke.
  • ’t Wienkeltje , Nieuwstraat 39 te Beselare.
  • Café De Lustige Boer, Zandvoordeplaats 41 te Zandvoorde.

Meer info via toerisme@zonnebeke.be of +32 51 77 04 41

Download hier de flyer.

WIJZIGINGEN EN MEDEDELINGEN:

Op zondag 3 juni kan je, omwille van de Zonnebatjes in de namiddag het centrum van Zonnebeke niet bereiken met de wagen. in die zone ligt schriftingsvraag 1 en vragen nr.25 tot en met 30.
Je kan de wagen buiten de dorpskern parkeren en te voet genieten van de 'batjessfeer' in combinatie met het oplossen van de vragen.

Café 'De Dreve' is geen verkooppunt meer van de zoektochtboekjes.

Vraag 6 : Onlangs is links van de ingang van de begraafplaats een bord vervangen door een ander bord. De vraag wordt NIET geannuleerd. Dus gewoon antwoorden.

Vraag 19: Gelieve geen privaat domein te betreden. Je kunt de antwoorden zien vanaf de openbare weg.

Vraag 30: Door verbouwingen en aanpassingen is The Corner nu ook een bistro en frietshop. De antwoorden op de vraag kun je boven vensterbankhoogte vinden, zo hoef je niets te zoeken op de grond of tussen de mensen op het terras. De woorden zijn duidelijk te lezen.